Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το επιτελείο του κ.Παπανδρέου

Το αν υπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους και του ελληνικού λαού ή των διεθνών τοκογλύφων και του τραπεζικού κατεστημένου το αφήνω στην κρίση σας:
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί δέκα χρόνια. Είναι ο άνθρωπος των «αγορών».
***


Η Έλενα Παναρίτη, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, «εγκέφαλος» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης। Πρώην στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας με προϋπηρεσία στην καταστροφή λαών, όπως το Περού। Η παρουσία της στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας προεκλογικά προμήνυε για τους μυημένους την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ:




***






Ο Πέτρος Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, κατέχει σήμερα μία θέση «κλειδί» στην οικονομία της χώρας: είναι Γενικός Διευθυντής του Ο.Δ.Δ.Η.Χ. (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους).
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η Goldman Sachs αλλά και τη σχέση του κ. Χριστοδούλου με αυτούς τους τοκογλύφους και στυγνούς κερδοσκόπους, ας δούνε την εκπομπή αυτή:




***





Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και άνθρωπος των αγορών και του τραπεζικού κατεστημένου, σε ομιλία του είχε δώσει προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:
(1) ομιλία του Ανδρέα Γεωργίου, στο περιβόητο "Συνέδριο Οικονομολόγων στην Αθήνα" (Δεκέμβρη 2010), ένα συνέδριο... ξεφτιλισμένο κι από την κριτική φιλικών μας blog. ΠΡΩΤΕΥΩΝ στόχος του Γεωργίου είναι η "Στατιστική σαν ακρογωνιαίος λίθο στήριξης του Ευρώ!" (ΑΥΤΟ τον μάρανε, κυρίως) δηλαδή... όχι πια "πρώτα ο θεός", αλλά "πρώτα το Ευρώ": Economist conference in Athens, Greece, 9/12/2010: "Keeping the euro alive and Greece’s economic recovery", Speech of the President of the Hellenic Statistical Authority, Andreas Georgiou with subject "Statistics as a pillar of a stronger Euro zone"
(2) Ο σημαντικός ρόλος του Γεωργίου σε πάρα πολλές αποστολές του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες πρέπει να ληφθεί υπ' όψη. Περιλαμβάνει ΚΑΙ την "αμαρτωλή περίπτωση" της Αργεντινής με τα μέτρα "βοήθειας" που οδήγησαν στην κατάρρευσή της. Αργότερα, ο ίδιος έπαιξε ρόλο και στα "μέτρα θεραπείας" για την κρίση του 2007, π.χ. γράφοντας αυτό εδώ

Σημείωση: Πρώτα διορίστηκε ο Γεωργίου, και… μετά εξαπολύθηκε το πακέτο άγριων μέτρων του φθινοπώρου 2010, στην Ελλάδα (οι αναφορές για τον κ.Γεωργίου από σχόλιο του φίλου Ομαντέον στο μπλογκ του Δημ.Καζάκη).
***
Η Μιράντα Ξαφά, Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο εδρεύει στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ουάσινγκτον, είναι σήμερα τιμητής και υπερασπιστής της οικονομικής πολιτικής του κ.Παπανανδρέου και του επιτελείου του και περιφερόμενη στα κανάλια προπαγανδίζει τον δήθεν μονόδρομο του μνημονίου.
*****

Όλοι αυτοί είναι που οδηγούν την Ελλάδα στον όλεθρο, προασπίζουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και υπερασπίζονται τα κέρδη των πιστωτών, εις βάρος του ελληνικού λαού.
Είναι τα παιδιά της Σχολής του Chicago και του νεοφιλελευθερισμού. Ως κύρια αποστολή έχουν την συσσώρευση πλούτου στους πολύ λίγους και στην οικονομική αφαίμαξη των λαών. Μέσω του "δόγματος του σοκ" και με την αμέριστη δύναμη του κατεστημένου των Μ.Μ.Ε. περνάνε πρωτοφανή μέτρα σε έναν λαό που μοιάζει υπνωτισμένος, αδύναμος, ανήμπορος να αντιδράσει. Δείτε εδώ πως "καλλιεργείται" αυτή η αδράνεια του λαού μέσα από την προπαγάνδα και την απειλή της καταστροφής:
http://www.youtube.com/watch?v=bFx4gVul5WA


***
Μη μολυσμένες πηγές ενημέρωσης:
Γιάννης Βαρουφάκης:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.authors&id=58
Δημήτρης Καζάκης:
http://dimitriskazakis.blogspot.com/

45 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Είναι πολύ αργά πλέον για την ελληνική κοινωνία να απασχολείται με τέτοια ερωτήματα φίλε Doctor, καθώς κανείς απο τους αναφερόμενους δεν ειναι αμιγώς "όργανο διεθνών τοκογλύφων", αλλά μιας ιδεολογίας η φωνή της οποίας απουσίαζε τα τελευταία χρόνια απο την ελληνική πολιτική σκηνή, και όσες φορές αρθρώθηκε (Ανδριανόπουλος, Μάνος), καταποντήστηκε πολιτικά.

Ανήκω ιδεολογικά στην εν λόγω ομάδα, που προειδοποιούσε απο χρόνια τώρα πως όλα τα δεινά μας προέρχεται απο την αύξηση του Κρατισμού. Η Ελλάδα "σοβιετοποιήθηκε" απο τις κρατικοκεντρικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες ήταν επίσης καπελωμένες με συνδικάτα, συμμορίες και μεγάλη διαφθορά. Η Κρατικοκεντρική νοοτροπία προωθήθηκε για λαικιστικούς και πελατειακούς λόγους εξαφανίζοντας κάθε αντίλογο. Η Ελλάδα έγινε η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης, και η πλεινότητα του κόσμου υποστήριξε το διεφθαρμένο σύστημα του κρατισμού.

Οι άνθρωποι απο αντιστάθηκαν στον Κρατισμό,προειδοποίησαν επίσης πως αν ο Κρατισμός δεν μειωθεί, άν το δημόσιο δεν εξυγιανθεί και αν η παραγωγή δεν ιδιωτικοποιηθεί, η Ελλάδα κάποτε θα χρεωκοπήσει, και τότε, υπο το βάρος των οφειλών της και των πιστωτών της, δεν θα υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε οι μηχανισμοί για υγιείς αποκρατικοποίσεις. Οι πιστωτές θα έπαιρναν τα πάντα.

Η Ελλάδα σήμερα πράγματι ξεπουλιέται, γιατί δεν τόλμησε να εξυγιανθεί νωρίτερα. Και θα ξεπουληθεί για ενα κομμάτι φωμί γιατί τώρα δεν έχει ούτε τους μηχανισμούς, ούτε την στελέχωση αλλά ούτε και την επιχειρηματική ικανότητα να μετακινηθεί απο το σοβιετικοποιημένο κρατικοκεντρικό της μοντέλο σε μια οικονομία ελεύθερης αγοράς.

Οι πιστωτές μας τώρα θα μας ξεπουλήσουν. Λυπάμαι , αυτή είναι η σωστή θεώρηση. Ανήκω σε εκείνους που είχαν προηδοποιήσει.

pølsemannen είπε...

Πατριωτάκλες από τις λίγες, νεοφιλελεύθερες στο θρήσκευμα.

Διαλύστε τα πάντα, αφήστε τα όπως λάχει και το μαγικό χέρι της θεάς αγοράς (με τα μεγάλα βυζιά) θα τα κάνει όλα τζετ, αρκεί να απορυθμίσουμε τα πάντα.

Όχι βρε, καρτέλ; Υπάρχουν τέτοια πράγματα; Σώπα τώρα.

Ιδιωτικοποιήστε το νερό, την πυροσβεστική και την αστυνομία τώρα.

Η βυζαρού ελεύθερη αγορά +Ευλόγησον+ θα κάνει το θάμα της.

pølsemannen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Locus Publicus είπε...

Yπο κανονικές συνθήκες, αν ο αποκρατισμος γινόνταν τις καλές εποχές, η ΔΕΗ θα μπορούσε να παραμείνει στο έλεγχο του κράτους, μαζί με τη νερό και τα ορυκτά της. Τώρα θα ξεπουληθούν όλα. Αλλα ότα κάποιοι φώναζαν για άρση της μονιμότητας και απόλυση 200 χιλ. υπαλλήλων, οι λαικές μάζες του απομόνωναν.
Ο κ. Παπ/νου είναι ενας άχρηστος υπουργός. Αλλα το κόμμα του ειναι αχρηστότερο.

Rodia είπε...

Επιτέλους doctor! Μου έλειψε η καθαρή ματιά σου.

Αυτό που δεν φαίνεται πουθενά, είναι ποιοι μας αγοράζουν και υποπτεύομαι διάφορα.

Για την ταμπακέρα τωρα: Εστω και την τελευταία στιγμή, γίνεται να ξεφύγουμε απο τα νύχια των αρπακτικών; Ρίξε μια ιδέα...
Αυτό που λέω είναι.. πως έτσι κι αλλοιως θα πεινάσουμε, οπότε καλύτερα πεινασμένοι και αξιοπρεπεις, παρά ζητιάνοι και ξεφτίλες. Η χώρα μπορεί να ζησει και χωρις δανεια, αρκει να διαγραψει το "επαχθές χρέος" που μας φορτώσαν.

Christophorus είπε...

Καλησπέρα.

Συντάσσομαι με Locus Publicus. Όλα τ' άλλα είναι Άρνηση, είμαστε ένα έθνος σε άρνηση.

Όταν κινδυνεύεις να πεθάνεις, μικρή αξία έχει η συζήτηση αν είναι καλός ή κακός, δίκαιος ή άδικςο, ο θάνατος. Το να πούμε ότι ο ιπιστωτές θα αγοράσουν ό,τι πουλέται κοψοχρονιά είναι πειττό, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αλλά εμείς τους δώσαμε τη δύναμη.
Φοβάμαι πως θα ξυπνήσουμε όταν θα είναι πια πολύ αργά και θα έχουμε κτοξευθεί τριάντα χρόνια πίσω...

mantz είπε...

Γειά σου doctor,
Κι εγώ είμαι με τον Locus και τον Christophorus.
Τόσο οι συνομωσιολογικές θεωρήσεις (για το βιογραφικό των αναφερόμενων που δούλευαν στον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ αντί για το... ΥΠΕΠΘ ή τον ΑΒ Βασιλόπουλο;) όσο και οι ηττοπαθείς προσεγγίσεις όπως της Rodia (έτσι κι αλλιώς θα πεινάσουμε...) και τα περί επαχθούς χρέους (που το μάθαμε "ξαφνικά" το 2010-11...) μου μοιάζουν κατά βάθος ως έλλειψη αυτοπεποίθησης και προσπάθεια φυγής από την πραγματικότητα.

Και εν πάσει περιπτώσει άλλο είναι να πεινάσουμε για 1 χρόνο και άλλο για 20!

mantz είπε...

Επίσης, το ότι ξέρουν (;) οικονομικά όλοι αυτοί δε σημαίνει ότι είναι και φιλελεύθεροι! Βλ. Παπακωνσταντίνου / Παναρίτη!

doctor είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Πολλά και ωραία θέματα τίθενται στη συζήτηση. Γενικά για την κρίση έχω τοποθετηθεί στο προηγούμενο θέμα (χρεοκρατία).

Επί του παρόντος θα αναφέρω κάποιες σκέψεις μου:

H στάση πληρωμών και η επιστροφή στη δραχμή είναι αυτή τη στιγμή ό,τι ρεαλιστικότερο και καλύτερο. Με το ευρώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σωθεί η Ελλάδα. Ούτε μία. Δυστυχώς το "δόγμα του σοκ" και η εκτεταμένη προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. θεωρούν τις δυνατότητες αυτές της χώρας μας ως μειονέκτημα, ενώ είναι η μόνη διέξοδος διαφυγής από την παγίδα των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων. Το σενάριο της στάσης πληρωμών για την Ελλάδα το έχουν ήδη επεξεργαστεί οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ. Η μόνη παρενέργεια της στάσης πληρωμών είναι ότι σχεδόν όπου αυτή εφαρμόστηκε, η πολιτική ηγεσία εστάλη στο ΔΙΑΟΛΟ από τον λαό. Αυτό τρέμουν τα καθίκια που μας κυβερνάνε: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=278362 . Η στάση πληρωμών προβλέπεται και από το διεθνές δίκαιο με τον όρο "state of necesity" όσον αφορά την αδυναμία (και όχι αδιαφορία) πληρωμής από κάποιο κράτος και όποιο την εφήρμοσε, πόνεσε για 1-2 χρόνια, αλλά μετά μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης. Αντιθέτως, ο δρόμος που έχουμε πάρει οδηγεί στον γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια. Πολύ καλή ανάλυση για τη στάση πληρωμών ως εργαλείο διαφυγής από την κρίση έχει κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Παν/μιο Αθηνών. Τα όσα γράφει είναι προφητικά και έχουν γραφτεί λίγο πριν την προσφυγή της συμμορίας του Παπανδρέου στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=2075 . Λύσεις υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχουν και λεφτά στη χώρα μας και μάλιστα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Μόνο που τα έχουν οι λίγοι και οι υπάλληλοί τους που μας κυβερνάνε δεν θέλουν να τα ακουμπήσουν: http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html

doctor είπε...

Φίλε mantz, το αντίθετο της συνωμοσιολογίας είναι η πίστη ότι δεν υπάρχει παρασκήνιο, πράγμα εξίσου αφελές.
Εδώ υπάρχει παρασκήνιο σε εταιρίες των 10-15 εργαζομένων, σε συλλόγους, σε οικογένειες, σε σχέσεις, και δεν θα υπάρχει στην πολιτική;;;
Θεωρώ εξαιρετικά ρομαντική την πεποίθησή σου ότι αυτό το επιτελείο χρησιμοποιεί την προϋπηρεσία του για το καλό της πατρίδας μας. Δεν θα αργήσει η εποχή που θα με θυμηθείς.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι άλλο πράγμα είναι ο φιλελευθερισμός και άλλο ο νεοφιλελευθερισμός.

doctor είπε...

Παραθέτω μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ.Καζάκη στο Mega. Δυστυχώς θα πρέπει να υπομείνετε την απέραντη ηλιθιότητα των δύο δημοσιογράφων (Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη):
http://www.youtube.com/watch?v=z1pOI4yDRuI&feature=related

αντωνης είπε...

Μπραβο doctor, ας ανοιξουμε επιτελους τα ματια μας.
Σε διαβαζω πολυ συχνοτερα στο forum, αν βρεις χρονο με ολα αυτα που μας εχουν βαλει και κανουμε θα ηταν καλο να γραφεις κι εδω λιγακι πιο συχνα.

[Germanos] είπε...

Νομιζω οτι τα hate posts δεν σε τιμούν.
Συγνώμη εκ μερους ολων αυτων που διεπραξαν το εγκλημα να δουλέψουν στον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ αλλα πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι οτι δεν ειναι εγκληματίες ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ.
(Δεν ξερανε να προσλάβουν βοηθούς λογιστή για να αισθάνεσαι πιο ανετα)

Κρινουμε τους ανθρώπους απο τις πράξεις τους και αν εξαιρεσουμε τον Παπακωνσταντίνου οι λοιποί που αναφερεις ειναι μάλλον διακοσμητικοί στην σημερινή πραγματικότητα.Οπως διακοσμητικοί ειναι οι περισσότεροι υψιλόμισθοι και εδω πλησιαζουμε στην πραγματική αιτία
Ειμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε την κοιμισμένη κυβέρνηση του Παπατζή αλλα θα περιμενα περα απο τις προσωπικές επιθέσεις σε ανθρώπους να ανεφερες και δυο κουβέντες για:

Πρώτον : ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ

Βήτα : ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΨΕΓΟΥΜΕ την σημερινή κομπανία που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση

Ενα χρόνο μετα την ντε φάκτο και ελεγχόμενη χρεωκοπία που μεταφράστηκε στην Ελλάδα ως μνημόνιο συνεργασίας , τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ συνεχίζουν την μάσα , το ίδιο και οι μεγαλοεργολάβοι (πχ Unisystems) που αναλαμβάνουν ιστοσελίδες για 90 εκατομμύρια ευρώ,
Οι εταιρείες προστασίας χταποδιού και ευημερίας μεταναστών στο εκουαδόρ συνεχίζουν την δράση τους και οι συνδικαλήτες των χρεωμένων ΔΕΚΟ παραμένουν αλώβητοι σπίτι τους.
Ο Καβαλιεράτος συνεχίζει να ειναι υπάλληλος της ΔΕΗ κτλ , κτλ

Δεν μάρεσουν τα flame comments ουτε καν τα comments αλλα το γεγονός οτι πηρα το "post" σου μεσω mail δειχνει οτι πράγματι εχουμε θεμα ορισμών (και τορναδόρων) σ' αυτή την χωρα

Zaphod είπε...

Aσχετο, αλλα που εισαι βρε doc!!
Μας ελειψες!!!

doctor είπε...

Αντώνη, zaphod, ευχαριστώ!

***

Germanos,

δεν θα απολογηθώ εγώ για το πρωτογενές έλλειμμα κύριε, αλλά τα κοματόσκυλα, το διεφθαρμένο και πελατειακό ψευδοκράτος αλλά και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που με την ψήφο τους διατηρούσαν αυτή τη σαπίλα. Δεν συμμετείχα στο πάρτυ κύριε Γερμανέ. Ψάξτε να βρείτε άλλους να απολογηθούν για το πρωτογενές έλλειμμα και για τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ.
Η μείωση του μισθολογικού κόστους και της αλόγιστης σπατάλης του κράτους ήταν είναι και θα είναι από τα πάγια αιτήματά μου. Αν διαβάσετε προηγούμενα θέματα και σχόλιά μου θα καταλάβετε. Επειδή δεν με "γνωρίζετε" κάνετε επιδερμικές κρίσεις, δεν σας αδικώ...

Το ότι μας έφεραν ως εδώ τα λάθη των εκάστοτε κυβερνώντων, των κομματικών στρατών τους και ο φόβος του "πολιτικού κόστους" δεν σημαίνει ότι οι φίλοι μας της Ε.Ε. θα μας πηδήξουν κιόλας. Γνωρίζεις ότι η ελληνική οικονομία ήταν υπό επιτήρηση επί Ν.Δ.; Ήταν υπό επιτήρηση από αυτούς που τώρα μας λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα! Από τους χαρτογιακάδες της Ε.Ε. που αποφάσισαν μετά από την -τριετή νομίζω- επιτήρηση ότι η ελληνική οικονομία έχει εξυγιανθεί και άρα βγαίνει από την επιτήρηση!!!
Δεν ήξερε ο Σρέντερ τις πουστιές του Σημίτη και της Goldman Sachs? Ήξερε, αλλά για καθαρά πολιτικούς λόγους μας έβαλε στην ζώνη του Ευρώ.
Δεν είναι λοιπόν όλα άσπρο-μαύρο, οπότε μην τρελαίνεσαι.
Αν ζούμε στην ίδια χώρα,
βιώνουμε τα ίδια πράγματα και αντιμετωπίζουμε την ίδια πραγματικότητα και δεν μπορείς να δεις ότι το επιτελείο που παρέθεσα μόνο διακοσμητικό δεν είναι (αλήθεια αυτό το συμπέρασμα πως το εξάγατε;;;;), τότε ίσως βλέπουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα.
(Το κρύο αστειάκι με τους βοηθούς λογιστών δεν το σχολιάζω).

doctor

p.s. Δεν έστειλα το post μου στο email σας, εκτός κι αν έχετε κάνει εγγραφή για να λαμβάνετε αυτόματα κάθε θέμα που ανοίγω. Δεν νομίζω ότι πρέπει να απολογηθώ και γι'αυτό...

takis είπε...

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνω αυτούς που υποστηρίζουν το σενάριο επιστροφής στη δραχμή.
Μήπως να βγούμε και απο ΕΕ?
Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος?

Δεν συμφωνώ καθόλου με τις αναλύσεις Καζάζη.

πχ. κτύπημα των καρτελ , εθνικοποιήσεις τραπεζών....
αυξημένες εξαγωγικές δυνατότητες με την δραχμή..
κρατικοποήσεις μεγάλων επιχειρήσεων..

Κούβα μήπως?

Dennis είπε...

Δεν τα ξερατε τα καθηκια τοσα χρονια? Αυτα που ταιζε ο μακαριτης με δανεικα?
Καλα να παθετε τωρα που τους ψηφισατε παλι!!

giant13 είπε...

Ενα είναι σίγουρο πως είτε γυρίσουμε στην δραχμή είτε όχι, πισωγυρισμός δεν υπάρχει.
Σκοπός τους με τα επανωτά μνημόνια είναι να έχουμε μισθούς και συντάξεις των 300ε και ναι τότε η οικονομία θα αναπτυχθεί, τα λεφτά που έχουν φυγαδευτεί θα επιστρέψουν, θα γίνουν επανδύσεις θα αυξηθούν οι εξαγωγές, πλην όμως θα ζούμε για μιά κούπα ρύζι, χωρίς ασφάλεια χωρίς υγεία.
Μια σύγχρονη κοινωνία πατρικίων και πληβείων.

glam είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνετε και άνθρωποι "ορθολογιστές" , κατά τα άλλα, να αντιλαμβάνονται τόσο διαφορετικά την σημερινή πολιτική κατάσταση.

Δεν μπορεί, θα υπάρχει αιτία....

Ένα ποστ για τον ορθολογισμό νομίζω θα μας διαφώτιζε!

sfougarisb είπε...

Γιατρέ, σε διάβαζα και σε θαύμαζα. Τι ασυνάρτητα είναι αυτά για την επιστροφή στη δραχμή? Έχετε πάρει χαμπάρι ότι δεν θα έχουμε χρήματα για φάρμακα, για καύσιμα για τρόφιμα?
Τι ΓΑΜΗΜΕΝΗ ηττοπάθεια είναι αυτή? Αφού τα κάναμε σκατά (και τα κάναμε όλοι) για 30 χρόνια τώρα θέλουμε να τινάξουμε ότι έχει μείνει στον αέρα και να ξεκινήσουμε από αρνητικό πρόσημο?
Ευθύνες ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να αποδοθούν. Αλλά πρώτα πρέπει να πείσουμε ότι έχουμε απαλλαγεί από τη μαλακία του παρελθόντος.
Θα "ξεπουληθεί" η χώρα? οι ΔΕΚΟ? ΜΑΚΑΡΙ!
ΜΠΕΤΟΝ να γίνουν. Ότι "δημόσιο" υπάρχει στη χώρα, είναι δεκαετίες τώρα υπό κατοχή επιτήδειων. Πολιτικών ή Ιδιωτών.
Δεν καταλαβαίνεται ότι τα κροκοδείλια δάκρυα για το "ξεπούλημα" είναι από αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν το δημόσιο πλούτο?
Έλεος με την ηττοπάθεια άνθρωποι μου, επιτέλους άνοιξαν τα μάτια μας. Καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό, και μη επιθυμούμε διακαώς την επιστροφή της οικονομίας της χώρας στην εποχή του 40.

doctor είπε...

Dennis, ελπίζω οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να έχουν καταλάβει σε τι έχουν συναυτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια...

doctor είπε...

Glam, ποιος είναι λοιπόν ο ορθολογισμός; Η επιμονή στην καταστροφή της χώρας με την επίγνωση ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ ο λογαριασμός;
Ειλικρινά, θα ήθελα την άποψή σου!

doctor είπε...

Takis, giant, sfougarisb: Δεν είμαι οπαδός της δραχμής. Δεν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω τι πρέπει να γίνει όσον αφορά την οικονομία. Άρα δεν μπορώ να τεκμηριώσω επιστημονικά την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί όμως ο καθένας μας να δει ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είναι ευρωζώνη αυτό το πράγμα. Ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει, τη μια μέρα λένε το ένα την άλλη το άλλο. Οι αγορές λένε δεν πείθονται.
Ποιες είναι αυτές οι αγορές ρε πούστηδες;
Τι είναι;
Εξωγήινοι;
Φαντάσματα;
Μηχανήματα;
Κάτι τοκογλύφοι είναι και μεγαλοτραπεζίτες τους οποίους η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί νάνοι ακολουθούν πιστά. Η ευρωζώνη με αυτά τα μυαλά και αυτή την τακτική δεν έχει κανένα μέλλον.
Η Ε.Ε. με αυτή τη νέα δομή, με αυτή την επέλαση ενός απάνθρωπου νεοφιλελευθερισμού μια μέρα θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Δεν την θέλω αυτή την Ευρώπη.
Με φοβίζει.
Γενννάει φασισμό, προπαγάνδα, εθελοδουλεία.
Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Γι'αυτό πιστεύω σε ένα μεγάλο κίνημα που θα καταφέρει να πείσει αυτά τα ανθρωποειδή να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να μετατρέψουν την Ε.Ε. σε λατινική Αμερική. Δεν θα τους περάσει που να τους πάρει ο διάολος!

doctor είπε...

Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά με όρους και κυρίως με διαφανείς διαδικασίες. Άλλο πράγμα η συντεταγμένη ιδιωτικοποίηση και άλλο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Εννοείται ότι διαφωνώ με τις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων εταιρειών και συμφωνώ για άμεση ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων.

doctor είπε...

Όσο για τη δραχμή, δεν νομίζω ότι πριν το 2002 ήμασταν πιο άσχημα από σήμερα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή με ένα κοινό νόμισμα που δεν έχει μέλλον.
Νομισματική ένωση χωρίς οικονομική και πολιτική ένωση, χωρίς ένα ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και άσκηση κοινής οικονομικής πολιτικής σε όλη την Ε.Ε. δεν έχει καμία τύχη. Όποτε εφαρμόστηκε στο παρελθόν απέτυχε και θα αποτύχει και τώρα. Και η Ελλάδα όποτε πτώχευσε, πτώχευσε λόγω της σύνδεσης της δραχμής με τέτοια θνησιγενή μορφώματα.

doctor είπε...

Και μιας και μίλησε ο glam, για ορθολογισμό, νομίζω ότι η κοινή λογική ομιλεί περί εξόδου από το ευρώ, ως της μόνης λύσης αυτή τη στιγμή.
Ας δούμε τι λένε διακεκριμένοι οικονομολόγοι:

01. Nouriel Roubini Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Είπε ότι «η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει» και ότι πρέπει να επιμηκύνει το χρέος για να κερδίσει χρόνο για την αποπληρωμή του. Δεν βρίσκει αποτελεσματικό το πρόγραμμα διάσωσης και το επικρίνει επειδή δεν περιλαμβάνει έναν μηχανισμό εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα - και ειδικά των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών που κατέχουν μεγάλο μερίδιο του ελληνικού χρέους. Πιστεύει ότι είναι αδύνατο να μειωθεί το έλλειμμα από 13% σε 3%. Δεν αποκλείει την εθελοντική έξοδο από το ευρώ όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των χωρών με «δυσκίνητες οικονομίες». Μια πιθανή λύση θα ήταν υποτίμηση του ευρώ.

02. Wolfgang Munchau

Σχολιαστής των «Financial Times»

Πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς τη διαγραφή κάποιων χρεών. Θα εξαναγκαστεί είτε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους είτε να χρεοκοπήσει. Θεωρεί ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για τις Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρ- λανδία, Ιταλία, με αποτέλεσμα να απειλείται όλη η Ευρωζώνη με διάλυση αν δεν προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μεταρρύθμισεις. Γι' αυτόν, η νομισματική ένωση όπως είναι τώρα απέτυχε.

03. Martin Wolf

Επινόησε τον όρο «Chermany» (από τις λέξεις China και Germany), υποστηρίζοντας ότι «Κίνα και Γερμανία ενώνονται για την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας». Θεωρεί ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ διασώζει μόνο τις τράπεζες και μόνο προσωρινά - και όχι την Ελλάδα, η οποία θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της καθυστερημένα. Ομως, ο «ιός» μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες επειδή η ευρωζώνη δεν μπορεί να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Είτε να κάνει πραγματική δημοσιονομική ένωση και ένα δικό της νομισματικό ταμείο είτε να επιτρέπει τη χρεοκοπία ενός μέλους της. «Δεν είναι τα ελληνικά δημοσιονομικά που απειλούν τη σταθερότητα της ευρωζώνης... Ο κίνδυνος είναι τα δημοσιονομικά των μεγάλων χωρών» τονίζει. Η Ελλάδα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Αν δεν ήταν στο ευρώ, θα είχε κάνει ήδη υποτίμηση, αυξάνοντας τις εξαγωγές της. Με ισχυρό ευρώ τα εισαγόμενα προϊόντα είναι φθηνά και τα εγχώρια ακριβά.

doctor είπε...

04. Kenneth Rogoff

Καθηγητής στο Χάρβαρντ

Πιστεύει ότι είναι μάλλον απίθανο να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά και ότι οι προσπάθειες για την αποφυγή της χρεοκοπίας μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κόστος από την ίδια τη χρεοκοπία.

05. Paul Krugman

Νομπελίστας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον

Μόνο η αναδιάρθρωση του χρέους, ακόμα και αν γινόταν, δεν θα έφερνε αποτελέσματα. Το έλλειμμα είναι κι αυτό μεγάλο και η αυστηρή λιτότητα θα προκαλούσε αντίστοιχη ύφεση. Η λύση για την Ελλάδα είναι η υποτίμηση του νομίσματος, που μπορεί να γίνει μόνο αν φύγει από το ευρώ. Γνωρίζει ότι αυτό ακούγεται τρομακτικό, αλλά το βρίσκει καλύτερο από τις εναλλακτικές επιλογές.

06. Adolfo Laurenti

«Mesirow Financial», ΗΠΑ

Πιστεύει ότι η διάσωση ήταν το πρώτο βήμα στην πορεία πτώχευσης της Ελλάδας. Η πτώχευση δεν έγινε τώρα για διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες, αλλά και για να μην εξαπλωθεί η κρίση στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον Λαουρέντι, οι Ελληνες ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα μπορούν να βγάλουν, με αποτέλεσμα σε διάστημα τριών ετών να συσσωρεύσουν έλλειμμα 50 δισ. ευρώ. Επί πλέον, την ερχόμενη διετία η Ελλάδα θα πρέπει να μετακυλίσει υποχρεώσεις ύψους 70 δισ. ευρώ. «Τα 110 δισ. ευρώ είναι πολλά χρήματα, αλλά όχι αρκετά. Νομίζω πως είναι μεγάλο λάθος του ΔΝΤ και της Ευρώπης να προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αγορές διαβεβαιώνοντάς τες ότι υπάρχει τέλος, ενώ δεν υπάρχει» εξηγεί ο Λαουρέντι και καταλήγει: «Ας ελπίσουμε ότι έπειτα από δύο χρόνια η οικονομία θα είναι σε καλύτερη κατάσταση για να απορροφήσει τους κραδασμούς τής πτώχευσης, απ' ό,τι σήμερα, που η ανάκαμψη βρίσκεται ακόμα στην αρχή».

doctor είπε...

07. Domenico Lombardi

Brookings Institution, ΗΠΑ

Θεωρεί ότι η επιβολή της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα είναι τόσο επίπονη, που η αναδιάρθρωση του χρέους θα επιστρέψει ως επιλογή. Διαφωνεί με την εμπλοκή τού ΔΝΤ σε ένα εσωτερικό πρόβλημα της ευρωζώνης που θα έπρεπε να είχε λυθεί πριν φτάσει σ' αυτό το σημείο και θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να είχαν κάνει δική τους την ελληνική κρίση και να μην εξαγάγουν το κόστος της στη διεθνή κοινότητα. «Η αναδιάρθρωση του χρέους» λέει «θα αποτελέσει μια επιλογή στο τραπέζι όταν οι Ελληνες πιαστούν στις δαγκάνες και κατανοήσουν πόσο επίπονη θα είναι η εφαρμογή δημοσιονομικής πειθαρχίας σ' ένα αποπληθωριστικό οικονομικό περιβάλλον».

08. Joachim Starbatty

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen, Γερμανία

Εκανε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο για να μην εγκριθεί το δάνειο προς την Ελλάδα. Το 1998 είχε προσφύγει και πάλι στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά της γερμανικής κυβέρνησης, ζητώντας να απαγορευτεί στη Γερμανία να συμμετάσχει στην ΟΝΕ - αίτημα που απορρίφθηκε. Υποστηρίζει ότι καλύτερη λύση και για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης είναι να βγει από το ευρώ, ώστε με υποτίμηση του νομίσματος να τονώσει την οικονομία της.

09. George Irvin

Κεϊνσιανιστής οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Η Ελλάδα, αντί να υποταχθεί στους επαχθείς όρους της Γερμανίας και του ΔΝΤ που επιδεινώνουν την ύφεση, θα μπορούσε να κηρύξει στάση πληρωμών μεγάλου μέρους του χρέους της. Μπορεί ακόμα να εγκαταλείψει το ευρώ και να δημιουργήσει μια «νέα δραχμή» υποτιμημένη κατά 50%.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=169385

glam είπε...

Να διορθώσω , καταρχήν , κάτι που ξέρω;
Η Μιράντα Ξαφά δεν ανήκει στο "επιτελείο του κ. Παπανδρέου", τουλάχιστον από το λίγο που την γνωρίζω , είναι βασικό στέλεχος της "Δράσης" .
Εκτός και αν όποιος εκφράζει αντίθετες απόψεις από τον «Βαρουφάκη», δεν μπορεί παρά να είναι συνεργάτης του «εχθρού»…!
Επί της ουσίας, θα μπορούσα να αντιπαραθέσω διπλάσιους οικονομολόγους , από τους δικού σου, που θα υποστηρίζουν τις αντίθετες θέσεις, η αλήθεια όμως είναι ότι σε τόσο πολύπλοκα θέματα είναι φυσικό να υπάρχουν αντιθέσεις .
Ειδικά, μάλιστα, όταν μιλάμε για την Ελλάδα, όπου κάθε πληροφορία ή στοιχείο θεωρείται κατεξοχήν, ύποπτο ή ψευδές (Greek statistics)
Η μόνη «λύση» είναι η «καταφυγή» στο «ένστικτο» , όπως εκφράζεται το σύνολο των πληροφοριών που είναι καταχωρημένες στον εγκέφαλό μας, προκειμένου να συμφωνήσουμε με την μια ή την άλλη άποψη, ως την πιο πιθανή.
Παράδειγμα: Διαφωνώ με την εικασία ότι μπορούμε, με κάποια μέτρα, να πετύχουμε σύντομα επενδύσεις και ανάπτυξη, ( θέση της Ν.Δ.) ο λόγος είναι ότι γνωρίζω άριστα τις δύο βεβαιότητες που μας «διέπουν» ω ς χώρα:
«Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος στην Ελλάδα για το πότε θα τελειώσεις ένα έργο (πχ ένα εργοστάσιο) και πόσο θα σου στοιχίσει!»
Όλοι όσοι έχουν φτιάξει έστω και ένα μικρό σπιτάκι, ξέρουν ότι έχω δίκαιο.
Αρκούν οι δύο λόγοι για να αποτρέψουν κάθε σοβαρό υποψήφιο επενδυτή, χωρίς να προσθέσω μια δεκάδα «υπηρεσιών» , που θα έρθουν με απλωμένο το χέρι για λάδωμα με «μαύρα» , άρα προϋπόθεση να υπάρχει «μαύρο» ταμείο με κινδύνους κλπ κλπ……….
Άρα η ανάπτυξη θα αργήσει γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «επανίδρυση» του κράτους
Ως εκ τούτου δεν συμφωνώ με την άποψή σου για δύο βασικούς λόγους;
1) Από ηθικής άποψης, αφού δανειστήκαμε τα λεφτά , πρέπει να τα επιστρέψουμε.-
Την ίδια άποψη έχω για τον εαυτό μου , άρα δεν μπορώ να την αλλάξω για το κράτος.
(Στην απάντηση : «Άλλοι τα έφαγαν, θεωρώ ότι έχουμε ευθύνη ως πολίτες της χώρας , για τις κυβερνήσεις που κατά καιρούς εκλέγουμε , αυτοί μας «αξίζανε» στην τελική….)

2) Ακόμα και αν έχεις δίκιο και τα νούμερα δεν « βγαίνουν» με τίποτα , και πάλι πρώτα πρέπει να μειώσουμε το κράτος , έτσι και αλλιώς και να κάνουμε τον ιδιωτικό τομέα παραγωγικό και αν, μετά απ ΄ αυτά , τα νούμερα δεν βγαίνουν τότε μπορούμε να συζητήσουμε άλλες λύσεις, μέχρι τότε όμως δεν έχουμε το «δικαίωμα».

Αυτά θεωρώ εγώ ως ορθολογικά και συγνώμη για το μέγεθος του σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

ανάπτυξη για ποιους; όσες κοινωνίες τα έχουν εφαρμόσει τα μέτρα αυτά έχουν πράγματι γενικό ανεβασμένο βιωτικό επίπεδο; γιατί μόνο οι δανειστές έχουν δικαιώματα; γιατί το μοιραίο και η ηθική αφορούν μόνο την πλατιά μάζα κι όχι τις μεγάλες μασέλες; γιατί η μόνη λύση είναι ο νεοφιλελευθερισμός; πόση δημοκρατία παράγει αυτή η ιδεολογία; τι κοινά συμφέροντα έχω εγώ με τον πλούσιο;

και μόνο και μόνο ότι μία κυβέρνηση και μάλιστα από το στόμα του αντιπροέδρου της (Πάγκαλος) ότι έχει παραδεχθεί ότι τα παίρνει από αυτούς που μπορεί κι όχι από αυτούς που πρέπει δεν την κάνει απαράδεκτη;

γιατί θεωρείτε (οι νεοφιλελεύθεροι) την ανασφάλιστη εργασία και το χαμηλό κόστος εργασίας κάτι το φυσιολογικό; άμα είναι έτσι δέχεστε να δουλεύετε ανασφάλιστη για 8 και 12 ώρα στα 400 ευρώ; το οποίο μάλιστα θέλουν να μειώσουν κι άλλο; δηλαδή τα χοντρά κέρδη είναι νόμιμα και ηθικά και ο μισθός του εργάτη/ μισθωτού έγκλημα;

glam είπε...

Αγαπητό "sakidio", νομίζω ότι βάζεις στον ίδιο "ντορβά" ανόμοια πράγματα και τα συγχέεις.
Έτσι για παράδειγμα , τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δανειστών και των δανειζομένων τις ορίζουν με ακρίβεια οι μεταξύ τους «συμβάσεις» , επίσης δεν χρειάζεται να έχεις κοινά συμφέροντα με τους "πλούσιους", στην δημοκρατία τα αντίθετα συμφέροντα λειτουργούν εξισορροπητικά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πλήρη «κυριαρχία» , είπαμε στην δημοκρατία….........

Τελευταίο, όλες οι κυβερνήσεις «τα παίρνουν από αυτούς που μπορούν» απλά στα καλά οργανωμένα κράτη , μπορούν από τους περισσότερους, στα «κακά» , όπως εμείς, από λίγους ή τα «κορόιδα…..»

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αλλά στην "δημοκρατία" μας υπάρχει κυρίαρχη τάξη και είναι ολιγαρχική. Αυτή η ολιγαρχική τάξη επιβάλει τα νέα μέτρα τα οποία δεν έχουν σχέση με την ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου αλλά για την δική της. Δεν βλέπω τι κέρδος μπορώ να έχω εγώ να με εκμεταλλεύονται και επίσημα όσες ώρες θέλουν και να με απολύουν όποτε γουστάρουν και όλα αυτά ανασφάλιστα. εκτός αν το θέμα μας είναι το πώς εφαρμόζεται ο νεοφιλευθερισμός και το τι θέλουν οι αγορές. βέβαια και για τους δύο τα απλά ρομποτάκια και υποτακτικοί είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι, αν πλήρωναν (όχι πληρωθούν) και για την εργασία τους ακόμη καλύτερα. άλλωστε το όλο θέμα είναι το τι θα πουν οι αγορές κι όχι το τι επιπτώσεις θα έχουμε στο κοινωνικό σύνολο. η ανασφάλιστη εργασία ποτέ δεν υπήρξε αντικείμενο της νεοφιλελεύθερης κουλτούρας παρά μόνο ως αντικείμενο κατάργησης.

και εφόσον αυτή την κουλτούρα προσπαθούν να επιβάλουν ναι έχει άμεση σχέση με την δημοκρατία που όμως είναι ολιγαρχία - φεουδαρχία και μετεξελίσσεται και πάλι σε δικτατορία.

glam είπε...

Δυστυχώς μιλάμε διαφορετική «γλώσσα» με αποτέλεσμα η συνεννόηση να είναι δύσκολη.
Γράφεις:
«Αυτή η ολιγαρχική τάξη επιβάλει τα νέα μέτρα τα οποία δεν έχουν σχέση με την ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου αλλά για την δική της.»
Τι σημαίνει «ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου»;
Τόσα χρόνια υπήρχε;
Είχα ευμάρεια εγώ που δούλευα υπάλληλος στο super market ή είχε ο υπάλληλο της ΔΕΗ που έπαιρνε μισθό 3000 ευρώ ;
Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν χιλιάδες υποσύνολα που συχνά συγκρούονται μεταξύ τους, πχ κάθε αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει αυτόματα αύξηση της φορολογίας για τους ιδιωτικούς και το αντίθετο…..
Τζάμπα γεύμα δεν υπάρχει!

Ein Steppenwolf είπε...

Ο doctor είπε:

H στάση πληρωμών και η επιστροφή στη δραχμή είναι αυτή τη στιγμή ό,τι ρεαλιστικότερο και καλύτερο.

Φοβερό λάθος! Διαβάστε για να δείτε το γιατί:

1) Η αναδιάρθρωση του χρέους.
Η αδυναμία πληρωμών σημαίνει μια χώρα χωρίς λεφτά, χωρίς πετρέλαιο και χωρίς ουίσκι.


2) Πραγματικοί κίνδυνοι (Διδάγματα από την Αργεντινή)

mantz είπε...

Σχετικό με την κουβέντα που γίνεται εδώ, το άρθρο του Θ. Σκυλακάκη εδώ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Επισημαίνω ως πολύ εύστοχα τα εξής:

"Είναι προφανές ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η διαπραγματευτική θέση της χώρας εξαρτάται από την σχετική ισχύ της. Όσο πιο ισχυρός είσαι τόσο περισσότερο μπορείς να διαπραγματευτείς από θέση δυνάμεως και όχι αδυναμίας. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, μπορείς για λίγο χρόνο να μετατρέψεις την αδυναμία σε δύναμη. Όμως ο κανόνας δεν είναι αυτός και η πολιτική μιας χώρας, προφανώς δεν μπορεί να μετατρέπει την εξαίρεση σε κανόνα. Η απειλή ότι είσαι ζωσμένος με εκρηκτικά και θα τιναχτείς είναι προσωρινά αποτελεσματική, καθώς όμως περνάει ο καιρός οι άλλοι βρίσκουν τρόπο να καλυφθούν, βάζουν φράγματα γύρω-γύρω και στο τέλος σε πυροβολούν οι ίδιοι για να τελειώσει η ιστορία. Αυτό ακριβώς περιγράφει πως θα γίνει και ο σημερινός Economist."
...
...

Ο δεύτερος πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη είναι ότι στο πιστόλι μας υπάρχει μόνο μια σφαίρα (η για να είμαστε ακριβέστεροι υπάρχει ένας μόνο «ζωσμένος με δυναμίτη»). Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός η ελληνική διαπραγματευτική ισχύς μηδενίζεται. Οι πάντες –και προπαντός οι σημερινοί μας χρηματοδότες- όχι απλώς θα μας ξεχάσουν, δεν θα θέλουν καν να μας ξέρουν και θα περιορίσουν δραματικά κάθε βοήθεια προς την Ελλάδα. Θα είμαστε σχεδόν μόνοι μας, χωρίς χρήματα και σε εξαιρετικά αδύνατη διεθνή θέση.

AllHelplineNumber είπε...

We are offering customer services to our customers via phone and the best thing about this is the decreasing of the gaps between our customers and us. Whenever you have any difficulty in running our security software you can call us at our Avast Customer Service 1800-382-3046 for seek help and resolve your queries.
Avast Customer Service

shalley30 είπε...

Gmail for business is one of various Google Apps for Business to see a spike in notoriety in the previous year. In addition to the fact that Google prides itself on less personal time than Microsoft trade or some other server, gmail support number

All Customer Service Number είπε...

Webroot Antivirus is the strong antivirus software which provides ultimate protection for your PC. The webroot free antivirus software defends your PC against viruses, threats, malware, spyware, ransom ware, and other online threats. For any query you can click on the given link www.webroot.com/safe.

If you want to download setup of MS Office, so you can download it from here Office.com/setup.

All Customer Service Number είπε...

We are providing online support 24*7 to the customers. Our experts give you the best solution to your problems. You can follow the link and you are far away from one step to the solution of your problem.

www.office.com/setup
www.webroot.com/safe

shalley30 είπε...

Office 2019, 365, Step by Step Office Setup with product key Visit office.com/setup and follow the instructions for office setup.After signing in, follow the steps that match the type of account you signed in with. From the Office home page select Install Office.if you have any query related to ms office then contact us.

office.com/setup

All Customer Service Number είπε...

You can learn from the help of our blog on Microsoft Office value for money or not. You can read it by click on the following link "Microsoft Office value for money or not?"

Unknown είπε...

Do you understand there is a 12 word sentence you can tell your crush... that will induce intense emotions of love and impulsive attraction for you buried inside his chest?

That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, worship and look after you with his entire heart...

12 Words Will Trigger A Man's Desire Impulse

This impulse is so hardwired into a man's mind that it will make him work harder than before to make your relationship the best part of both of your lives.

In fact, triggering this influential impulse is so essential to getting the best possible relationship with your man that the instance you send your man one of these "Secret Signals"...

...You will instantly find him expose his mind and heart for you in such a way he never expressed before and he'll perceive you as the only woman in the world who has ever truly fascinated him.

Aiden Jangra είπε...

When you are facing problems with HP printer not printing black or HP not printing black ink? You can check the ink nozzle, kindly install the original cartridge. To resolve this issue of HP printer not printing black, use only genuine HP cartridges. Additionally, you can remove the black cartridge to print only with the tri-colour cartridge, replace any empty.

Janny kayle είπε...

Are you getting errors when you try to activate your Microsoft office activation subscription? Then read on to get step by step guide to solve Microsoft office activation errors. Install, and activate your Office setup on your computer and other devices visit the links below
www.office.com/setup
www.office.com/setup
www.office.com/setup
www.office.com/setup

Xnxx είπε...

The machine is quite useful for architecture as well as for project work. Today, you will learn the setup process, i.e., Creating the Cricut Id, downloading and installing the Cricut machine, and setting up the machine physically. So let's start it.
Cricut.com/Setup
Cricut Maker Machine
Cricut Design Space
Cricut.com/Setup
Cricut.com/Setup
Cricut Maker Machine
Cricut.com/Setup
Cricut Maker Machine
Cricut Maker Machine