Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Won't you die tonight for love? (η παραχάραξη του νομίσματος)


Myslovitz "I'd Like To Die Of Love"

Ο έρωτας κι ο θάνατος.
Πόσο μακριά και πόσο κοντά είναι ταυτόχρονα…
Στον θάνατο, η ύπαρξη χάνεται, εκμηδενίζεται, ενώ στον έρωτα έρχεται ο «μικρός θάνατος», ο οργασμός, τον τελειότερο ορισμού του οποίου έχει δώσει ο Βίλχελμ Ράιχ[1], στο βιβλίο του "Η Δολοφονία του Χριστού"("The Murder of Christ,1953): "Οργασμός είναι η απώλεια της ατομικότητας μέσα από μια διαφορετική κατάσταση ύπαρξης".

Υπάρχει ένα καταπληκτικό κείμενο σχετικά με την σχέση έρωτα και θανάτου και το έχει γράψει ο αγαπημένος μου συγγραφέας, ο Βασίλης Ραφαηλίδης[2]

:«H κατά Ρέημοντ Τσάντλερ «απλή τέχνη του φόνου» είναι πράγματι και απλή και τέχνη.
Με τρόπο ερασιτεχνικό, μπορούν να σκοτώσουν οι πάντες.
Μια δόση τρέλας, και η δουλειά έγινε.
Όμως τα πράγματα δυσκολεύουν σε μια δολοφονία οργανωμένη με επαγγελματική τάξη και ευσυνειδησία.
Μάλιστα, για να μάθεις να σκοτώνεις με πλήρη επαγγελματική επάρκεια πρέπει να φοιτήσεις στη Σχολή Ευελπίδων. Η οποία δε βγάζει, βέβαια, επαγγελματίες δολοφόνους, βγάζει όμως επαγγελματίες πολεμιστές, και από μία άποψη είναι το ίδιο.
Όπως λέει και ο Ντε Κουίνσυ στο «η δολοφονία ως μία εκ των καλών τεχνών» είναι ταλέντο το να’σαι καλός δολοφόνος.
Ο Ντε Σαντ μάλιστα φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο φόνος είναι ερωτογόνος.
Και πως πετυχαίνεις την ύψιστη ηδονή όταν σκοτώνεις την ερωμένη σου τη στιγμή του οργασμού.
Αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, φέρτε στο νου σας κάτι περίεργα ερωτόλογα όπως το «θα σε φάω», «θα τον φας», «θα σε σκίσω», «θα σε ρουφήξω» και άλλα τέτοια που λέγονται σε στιγμές που η συνείδηση χαλαρώνει πολύ κάτω απ’την πίεση μιας ηδονής που διεκδικεί το maximum.Λοιπόν, δεν είναι και τόσο αθώα όλα αυτά τα κανιβαλικά, σε στιγμές που το ένστικτο λειτουργεί ξεκομμένο από την λογική που το ελέγχει.
Στη χειρότερη περίπτωση εκφράζουν έναν αταβιστικό κανιβαλισμό απωθημένο βαθιά στο υποσυνείδητο, και στην καλύτερη μια επιθυμία για μετάληψη του σώματος και του αίματος του αγαπημένου.
«Λάβετε, φάγετε, τούτο μου εστί το σώμα το υπέρ υμών κλώμενον».
Η Θεία Μετάληψη είναι το συμβολικό κατάλοιπο της πανάρχαιης Θεοφαγίας[3], τότε που ο πιστός έτρωγε στ’αλήθεια κάθε τι που πίστευε πως έχει υπερφυσικές ιδιότητες, που επιχειρούσε να τις οικειοποιηθεί.Κι αφού ο πιστός θέλει να βάλει μέσα του το Θεό, διότι πολύ τον αγαπάει, γιατί να μην πράξει ομοίως και ο τρελά ερωτευμένος;


H.I.M. "Join Me to Death"

Στην «Αυτοκρατορία των αισθήσεων» του Ναγκίζα Οσίμα[4], η πεολειχία καταλήγει σε πεοφαγία.Προσοχή, λοιπόν, στα πέη σας, όταν τα προσφέρετε σε πολύ ερωτευμένες γυναίκες, με έντονη θρησκευτικότητα ανθρωποφαγικού τύπου.
Ο Φρόυντ είναι σαφής επί του προκειμένου. Ο έρωτας κι ο θάνατος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο οργασμός λέγεται και «μικρός θάνατος».
Στα λίγα δευτερόλεπτα που κρατάει, χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο και για μια στιγμή περνάς στον παράδεισο.
Αν, μάλιστα, είσαι οπαδός της ινδουϊστικής αίρεσης του ταντρισμού[5], κάνεις ακατάπαυστα έρωτα χωρίς να εκσπερματώνεις ποτέ.
Κι όταν κάποτε εκσπερματώσεις πρέπει οπωσδήποτε να πεθάνεις από ηδονή στην κυριολεξία.
Είναι σίγουρα ο πιο ηδονικός θάνατος που θα μπορούσε να υπάρξει. Αλλά δεν σας τον συνιστώ.
Ούτε θα ήταν δυνατό να σας ευχηθώ να νοιώσετε κάποτε την υπέρτατη ηδονή που αισθάνεται ο κρεμασμένος την ώρα που ξεψυχάει εκσπερματώνοντας.
Μπορεί, λοιπόν, ο έρωτας και ο θάνατος να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όμως καλό είναι επί του προκειμένου να παραχαράσσει κανείς το νόμισμα.
Πάντως, τα ειδικά μπορντέλα για στρατιώτες που πρόκειται να παν στο μέτωπο και τα ακόμα πιο ειδικά για τραυματίες πολέμου, οι άνθρωποι δεν τα έκαναν από βίτσιο.
Τα έκαναν γιατί ο έρωτας βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο θάνατο και τη δυστυχία και λειτουργεί αντισταθμιστικά και παραπληρωματικά.
Ο «μικρός θάνατος» είναι μια καλή άσκηση θανάτου, που θα συμβεί έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε ούτε οι ανοργασμικοί, που είναι τέτοιοι γιατί φοβούνται το «μικρό θάνατο» έχουν κάποια πιθανότητα γλυτώσουν απ’τον άλλο, το μεγάλο, «Τον Μεγάλο Ύπνο», όπως θα’λεγε ο Τσάντλερ. Όνειρα γλυκά, λοιπόν, και για τον μικρό και για τον μεγάλο ύπνο» [6].

doctor
____________________________________________________________

[1] Βλ. παλαιότερο ποστ: Wilhelm Reich, o αιρετικός

[2] Βλ. παλαιότερο ποστ: Βασίλης Ραφαηλίδης

[3] «Tο πρόβλημα της αιμομειξίας είναι ακριβώς το ίδιο με το πρόβλημα της ανθρωποφαγίας» έγραφε ο Φρόυντ στη Mαρία Bοναπάρτη το 1932. Eάν προσθέσουμε αυτό το συλλογισμό στις παρατηρήσεις μας όσον αφορά την απουσία λέξεων για την ονομασία της θεοφαγίας και της αιμομειξίας στην αρχαία Eλλάδα και εάν λάβουμε υπ’ όψιν την σημασία των πιο αρχαίων (στοματικών, ανθρωποφαγικών) ταυτίσεων, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η θεοφαγία υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πυρηνικές φαντασιώσεις της ανθρωπότητας. Kαι τούτο, διότι οι φαντασιώσεις της ανθρωποφαγίας και της αιμομειξίας, που ενοποίησε ο Φρόυντ, περιλαμβάνονται αναπόσπαστα και αναμειγνύονται με τη φαντασίωση της θεοφαγίας. * Από την παρουσίαση του βιβλίου του Νικ.Νικολαϊδη, ψυχαναλυτή, με τίτλο "Θεοφαγία".

[4] πρώτη (ίσως και μοναδική) αληθινή hard-core ταινία που ξεπέρασε τα στενά όρια του είδους, και αναγνωρίστηκε ως μια ερωτικά επαναστατική ταινία, προβάλλεται ξανά σε παγκόσμια επανέκδοση με καινούριες κόπιες. Ξεπερνώντας τα καθιερωμένα, ο Οσίμα δημιουργεί ένα αριστούργημα πάνω στο θέμα του παράφορου έρωτα, που δε γνωρίζει όρια και δεσμά και καθοδηγείται αποκλειστικά από τις ορέξεις του υποσυνείδητου.
Ο έρωτας, στην πιο απλή και στοιχειώδη του έκφανση που είναι το σεξ, είναι ένα απλό φυσικό και βιολογικό γεγονός, όπως ακριβώς η γέννηση και ο θάνατος. Στις σύγχρονες κοινωνίες όμως έχει ηθικοποιηθεί και πολιτικοποιηθεί τόσο, ώστε να χάσει μεγάλο μέρος από την φυσικότητά του, και αντιμετωπίζεται ποικιλοτρόπως ανάλογα με την περιοχή, τη θρησκεία και την πολιτική κατάσταση. Ο Οσίμα θα επιχειρήσει μια "κάθαρση", αφαιρώντας ουσιαστικά ολόκληρο το εποικοδόμημα προκειμένου να καθαρίσει την ομίχλη γύρω από τις απόκρυφες λειτουργίες του σεξουαλικού ενστίκτου.

[5] Η διατήρηση του ελέγχου της διέγερσης, έτσι ώστε οι εραστές να μπορούν να παρατείνουν τη σεξουαλική πράξη και να την ολοκληρώσουν πριν φτάσουν στον οργασμό και την εκσπερμάτιση, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αύξηση της ηδονής, αλλά και την ενεργειακή ανανέωση των δυο εραστών. Περισσότερα: Η Ασία στο κρεβάτι σας.

[6] Πηγή: Βασίλης Ραφαηλίδης, Μνημόσυνο για έναν ημιτελή θάνατο, σελ.138-139.

65 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

doctor said:
"Προσοχή, λοιπόν, στα πέη σας, όταν τα προσφέρετε σε πολύ ερωτευμένες γυναίκες, με έντονη θρησκευτικότητα ανθρωποφαγικού τύπου."

Τώρα κατάλαβα γιατί ο σοφός λαός λέει ότι "ο έρωτας περνάει απ'το στομάχι"!!! Από δω κα πέρα θα προσέχουμε για να έχουμε...

Doctor, υπέροχο ποστ...

Ανώνυμος είπε...

Pensierix, ε, ο σοφός λαός ίσως να μιλάει ως... παθών!!!

doctor

Υ.Γ. Το ποστ έχει κάποια λαθάκια τα οποία δεν τολμώ να διορθώσω διότι το έκανα 2 φορές και το ποστ εξαφανίστηκε και έμεινε μόνο ο τίτλος!!
Οπότε ζητώ την κατανόησή σας.

Ανώνυμος είπε...

πάντα μας εκπλησεις γιατρέ μου!!!

Ανώνυμος είπε...

doctor, τα κατάφερα!
χίλια ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Παίρνοντας πολλές δόσεις "μικρού θανάτου" (νομίζω ότι είναι γαλλική έκφραση, petit mort), σίγουρα δεν αποκτάς ανοσία στον "μεγάλο", αλλά αποκτάς ανοσία στον φόβο του.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει (λέμε τώρα), πάρτε το σαν φάρμακο.

ΥΓ. Αν έβλεπε ο Ραφαηλίδης ότι τον αναφέρεις ως συγγραφέα (συν+γράφω, δηλαδή γράφω μαζί με... τον θεό, τη μούσα κλπ) θα έβγαζε σπυριά.

ΥΓ1. Μπράβο Ρία...

Ανώνυμος είπε...

Ως γνήσιος κινηματογραφόφιλος πρέπει να κάνω μια προσθήκη στο κείμενο σου.
Η αυτοκρατορία των αισθήσεων βασίζεται σε πραγματική ιστορία.
Το ζευγάρι έχει καταληφθεί από ερωτική μανία και κάνει έρωτα συνεχώς.Αυτή από τον φόβο να μην τον χάσει θέλει να τον σκοτώσει για να μην πάει με άλλη γυναίκα.Με την συγκατάθεση του τον στραγγαλίζει την ώρα που πηδιούνται.Μετά με το κουζινομάχαιρο του κόβει το πέος που έτσι είναι πλέον αποκλειστικά δικό της όπως και αυτός.
Η πραγματική ηρωϊδα γύριζε 4 μέρες στο Τόκυο κρατώντας το πέος στο χέρι γεμάτη ευτυχία μέχρι να την συλλάβουν.
Η ιστορία είναι λοιπόν περισσότερο ιστορία κτητικότητας παρά πεοφαγίας.
Μακρυά από μας τέτοιες γυναίκες!

Ανώνυμος είπε...

Για την "Αυτοκρατορία των Αισθήσεων" (Ai No Corrida), δεν ξέρω αν είναι η πρώτη mainstream ταινία που δείχνει την ερωτική πράξη χωρίς... περικοπές, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική (Διάβολος στο κορμί της, Baise Moi κλπ). Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα αριστούργημα.

Για όσους, βέβαια, σοκάρονται από αυτά, υπάρχει και η "Αυτοκρατορία του Πάθους" (Ai No Borei) πάλι του Οσίμα, με αντίστοιχο θέμα και λιγότερο sex.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς ποτέ δεν πιστεύω ότι αγάπησε χωρίς το φόβο του "θανάτου".

Και γράφω αγάπησε, γιατί ο έρωτας ο δυνατός είναι αγάπη.
Ερωτική, παθιασμένη, που γίνεται κίνητρο για τα μεγαλύτερα εγκλήματα έως τα μεγαλύετρα επιτεύγματα.

Ο Τζορτζ ΜακΝτόναλντ λέει σ' ένα ποίημα του:

"Ο Θάνατος μόνο απ΄τον θάνατο μπορεί να σώσει.
Η αγάπη είναι θάνατος, και γι΄αυτό γενναία.
Η αγάπη μπορεί να γεμίσει το βαθύτερο μνήμα.
Η αγάπη συνέχεια αγαπά κάτω απ΄το κύμα."

Η αγάπη του οργασμού, της μεταπήδησή μας από το εγώ, σε ένα ισχυρότερο, για μένα, καμουφλαρισμένο, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να συμμετέχει.
Γιατί την ώρα της υπέρτατης απόλαυσης, μη μου πει κάποιος ότι σκέφτεται;
:-)

Και όπως κάθε πάθος-συναίσθημα, έχει κι αυτό του υμνητές του.

Άλλοι κανιβαλίζοντες, άλλοι ρομαντικοί, άλλοι επίμονοι εραστές διαδικασιών και άλλοι βιαστικοί να οδεύουν προς τη λύτρωση.

Καλημέρα
πρωϊνό ερωτικό Doctor
:-)

Ανώνυμος είπε...

αθεόφοβε,s_pablo, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, διότι την ταινία δεν την έχω δει.

***

s_pablo, όντως ο Ραφαηλίδης απεχθανόταν τον όρο συγγραφέας.

***

vassia, τα ερωτικά εγκλήματα τα διαπράττουν εντελώς φυσιολογικοί άνθρωποι.
Ένας από αυτούς, παλιός μου συμμαθητής, ένα άκακο πλάσμα, ένα αρνάκι, έφτασε σε σημείο να μαχαιρώσει (με 45 μαχαιριές) την κοπέλα του επειδή του είπε να χωρίσουν. Είναι μέσα 9 χρόνια και έχει άλλα 16...

Να μην ξεχνάμε και την δαιμονοποίηση της ερωτικής πράξης από την χριστιανική ηθική. Από την "κρυφή ζωή των αστών" του Νίκου Δήμου:

Ήταν ο Μεσαίωνας των αισθησιακών απολαύσεων. Η Βικτοριανή εποχή, με τα ψηλά σκληρά κολάρα και τις μακριές ποδήρεις φούστες. Ούτε ένας πόντος επιδερμίδας ακάλυπτος - η θέα αστραγάλου αποτελούσε είδηση. Ο πουριτανισμός στην μεγάλη του ακμή: δόξα σε ό,τι κουράζει, καταπονεί και παράγει - ντροπή στην ραθυμία, την ευχαρίστηση, την διασκέδαση. Όσο για την λαγνεία και την ηδονή, μόνον ένας χαρακτηρισμός: θανάσιμες αμαρτίες.

Ήταν η εποχή όπου έντυναν με φραμπαλάδες τα τορνευτά πόδια ενός πιάνου με ουρά, διότι ήσαν άσεμνα. Η εποχή όπου όχι μόνον οι πράξεις αλλά και οι λέξεις ήταν επικίνδυνες. Ήταν shocking (σόκιν) - κάτι που δονεί, ταράζει, προκαλεί ψυχικό ηλεκτροσόκ.

Ήταν η εποχή που ο έρωτας υπήρχε είτε σαν αμάρτημα, είτε σαν συζυγικό καθήκον. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που σε μια κλειστή πατριαρχική κοινωνία δεν είχαν ερωτικά δικαιώματα.

"Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου την Αγγλία" ήταν η παραίνεση της Αγγλίδας μητέρας στην νεόνυμφη κόρη. Κι αν κατά τύχη, την ώρα του καθήκοντος, η κυρία ένοιωθε ηδονή, ο πνευματικός της θα της όριζε πολλές μετάνοιες. Άλλωστε, σύμφωνα με σοβαρό ιατρικό σύγγραμμα της εποχής (W. Acton: "Οι λειτουργίες και οι παθήσεις των οργάνων αναπαραγωγής") η άποψη ότι οι γυναίκες είχαν την δυνατότητα σεξουαλικής διέγερσης ήταν "χυδαία συκοφαντία".

η κρυφή ζωή των αστών-Νίκος Δήμου

doctor

Υ.Γ. Βλέπω με λύπη δύο γειτονικές χώρες να (αυτο)εξευτελίζονται διεθνώς για ένα όνομα και να θέτουν ως διαιτητές τους αμερικάνους που βλέπουν αυτή τη διαφορά όπως θα έβλεπε κάποιος την διαφορά δύο αγροτών στον κάμπο για το που πρέπει να μπει το σύνορο...

Ανώνυμος είπε...

..για το κορμί σου που έδιωχνε το φόβο του θανάτου…
Από τη «Πικρία» του Καββαδία.

Ο έρωτας έκρηξη της ζωής, η ιερά μέθη που τυφλώνει και εξυψώνει, στιγμή που εμπεριέχει όλες τις άλλες στιγμές. Ο έρωτας «ανίκητος στη μάχη», δεν φοβάται το θάνατο, τον υπερβαίνει, γιατί καταφέρνει να γίνει αιώνιος μέσα από την ένταση. Ο έρωτας γεννά ζωή.

Τους τελευταίους αιώνες ο έρωτας έχει γίνει στόχος ενός σκοτεινού ιερατείου. Ιερές κατάρες, ψευδοηθική, απομόνωση χρησιμοποιούνται για να διαστρέψουν τη φύση του έρωτα, για να καταστήσουν παθητικά πρόβατα τα ευνουχισμένα θύματα τους. Γι αυτούς που μας λένε πόρνους έχω άλλο ένα στιχάκι, του Τσακνή αυτή τη φορά

«Και αυτοί που μας μισήσανε ανέραστοι να μείνουν»

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,

καπου ειχα διαβασει τον εξης τροπο "εκπαιδευσης" μουσουλμανων καμικαζι: επαιρναν εναν φτωχο δυστυχισμενο και τον μαστουρωναν καλα, να χασει τις αισθησεις του. Τον κουβαλαγαν αναισθητο σε εναν κηπο, οπου *πραγματικα* ερρεε γαλα και μελι, και οπου *πραγματικα* υπηρχαν παρθενες ετοιμες να του ικανοποιησουν ολες του τις επιθυμιες. Σιγα το δυσκολο να φτιαξεις εναν τετοιον κηπο.

Αφηναν τον κακομοιρη 2-3 μερες στον κηπο, μετα τον ξανα-μαστουρωναν και τον πεταγαν πισω στην σκληρη του πραγματικοτητα. Του ελεγαν "αυτο που εζησες ηταν ο παραδεισος, αν θυσιαστεις για τον Αλλαχ, θα ξαναπας εκει".
Ποιος δεν θα ζωνωνταν χειροβομβιδες και δεν θα ηθελε να πεθανει για τον Αλλαχ;

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για το ασχετο: αγαπητε doctor, το αλογο στην φωτογραφια τι αλογο ειναι; Αν διακρινω καλα, μαλλον εχουμε τα ιδια γουστα σε οτι αφορα τα αλογα ;-)

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
> ... έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αύξηση της ηδονής, αλλά και την ενεργειακή ανανέωση των δυο εραστών.
-----------------------------------
Όσοι αδυνατούν να συλλάβουν τη φύση αυτής της "ενέργειας" μπορούν να βρουν περισσότερα εδώ.
A sample, just to whet your appetite:

"Of course, New Age energy has nothing to do with mechanics, electricity, or the nuclei of atoms. New Age energy has more to do with things like chi or prana. New Age Energy isn't measurable by any known scientific instrument and is believed to be not only the source of life, but of health as well. There are no ergs, joules, electron-volts, calories, or foot-pounds of New Age energy. This energy is outside the bounds of scientific control or study. Only healers with special powers at "unblocking," "harmonizing," "unifying," "tuning," aligning," "balancing," "channeling," or otherwise manipulating New Age energy, can measure this energy. How? They measure it by feeling it. Energy medicines are based upon variants of the metaphysical theory known as vitalism, a theory that has been dead in the West for over a century. New Age quackery often maintains that the older a theory is the more one should have faith in it."

-----------------------------------
doctor said:
> Βλέπω με λύπη δύο γειτονικές χώρες να (αυτο)εξευτελίζονται διεθνώς για ένα όνομα …
-----------------------------------
Νομίζω ότι αυτή που αυτοεξευτελίζεται είναι η μία από τις δύο ;-)

Ανώνυμος είπε...

Ο elias είπε...

Τους τελευταίους αιώνες ο έρωτας έχει γίνει στόχος ενός σκοτεινού ιερατείου.

***

Αργά, αλλά σταθερά, το μεσαιωνικό αυτό ιερατείο χάνει την επαφή του με την νεολαία και αυτό είναι παρήγορο για το μέλλον.
Η ικανοποίηση της γενετησίου επιθυμίας είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ο τρόπος με τον οποίο θα την εκτονώσει -αφού δεν εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού δικαίου- αποτελεί προσωπική του επιλογή.

Με ποιο δικαίωμα οι αγανακτισμένοι χριστιανοί αρνούνται το δικαίωμα στην συμβίωση των ομοφυλοφύλων ζευγαριών;
Τι φασισμός είναι αυτός πια;
Να θέλεις να επιβάλεις στον άλλον το τι θα κάνει στο κρεβάτι του και με ποιον θα μείνει στο σπίτι του.

doctor

Ανώνυμος είπε...

(Προσθήκη στο προηγούμενο σχόλιό μου)

Η ελληνική μετάφραση εδώ.
Ένα δείγμα:

"Φυσικά, η ενέργεια του New Age δεν έχει τίποτα να κάνει με την μηχανική, τον ηλεκτρισμό ή τους ατομικούς πυρήνες. Η ενέργεια του New Age έχει περισσότερο να κάνει με το τσι και το πράνα. Η New Age ενέργεια δεν είναι μετρήσιμη από κανένα τωρινό επιστημονικό όργανο και πιστεύεται ότι δεν είναι μόνο η πηγή της ζωής αλλά και της υγείας. Δεν υπάρχουν έργια, Τζάουλς, ηλεκτρονιοβόλτς ή θερμίδες για τη New Age ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι έξω από τα δεσμά μιας επιστημονικά ελεγχόμενης μελέτης. Μόνο θεραπευτές με ειδικές ικανότητες στο να "ξεμπλοκάρουν","εναρμονίζουν", "ενοποιούν", "συντονίζουν","ευθυγραμμίζουν", "διοχετεύουν", ή γενικά να μεταχειρίζονται αυτή τη New Age ενέργεια, μπορούν να την μετρήσουν. Πως; Την μετρούν νιώθοντας την. Τα ενεργειακά φάρμακα βασίζονται πάνω σε παραλλαγές της μεταφυσικής θεωρίας που ονομάζεται βιταλισμός, μιας θεωρίας που είναι ξεχασμένη στην Δύση για πάνω από ένα αιώνα. Η αγυρτεία του New Age συχνά υποστηρίζει ότι όσο πιο παλιά είναι μια θεωρία, τόσο περισσότερο πρέπει να την πιστεύουμε."

Ανώνυμος είπε...

dralion, ενδιαφέρουσα μέθοδος στρατολόγησης!
Όσο για το άλογο, ως άσχετος, δεν γνωρίζω τι είναι, όμως με κοίταζε τόσο επίμονα που το φωτογράφισα.
Είναι πρώην άλογο κούρσας πάντως...

***

sapere, όντως η ενεργειακή ανανέωση δεν είναι ...measurable.
Ε, τώρα πως μετριέται επιστημονικά η κάβλα; Σε αμπέρ, σε βολτ, σε βατ;;; λολ

doctor

Ανώνυμος είπε...

@ doctor:

LOL
Η "ενέργεια" είναι ένας από τους πιο αγαπημένους επιστημονικοφανείς όρους των New Agers. Drives me round the bend.

Και μια που μιλάμε για καύλα, πόσοι γνωρίζουν την αρχαία Καυλωνία που είχαν ιδρύσει οι αρχαίοι ημών στη Νότια Ιταλία; Σύμφωνα με την Encyclopaedia Britannica "it seems to have been of some importance despite its small size" (!)

-----------------------------------
CAULONIA
ancient Greek city in southern Italy, southernmost of the colonies founded in Italy by the Achaeans. Established perhaps in the first half of the 7th century BC, Caulonia was an outpost of Croton. Judging from its copious and beautiful coinage from the second half of the 6th century, it seems to have been of some importance despite its small size. After capture by Campanian troops during the invasion (280–275) by Pyrrhus, king of Epirus, and then submission to Hannibal in 215, the city withstood a siege (209) on Hannibal's side in the Second Punic War, but its fortunes declined soon after.
Excavations at the site, located on the eastern coast of modern Calabria, nine miles from modern Caulonia, have revealed remains of fortifications with towers of the Hellenistic period, a large Doric temple, a small temple, and terra-cotta fragments of architectural structures.
-----------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρέ.

Το πρώτο είναι από τα καλύτερα βίντεο που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

H "Αυτοκρατορία των αισθήσεων" για την εποχή της ήταν όντως πολύ προχωρημένη. Αν σκεφτεί κανείς ότι γυρίστηκε στην 10ετία του 70...

Οσους μικρούς θανάτους και να ζήσει κανείς, ποτέ δεν θα είναι έτοιμος για τον τελευταίο, απλώς γιατί οι άλλοι, οι μικροί, έχουν συνδεθεί με την ομορφιά του έρωτα και της ζωής, ο μεγάλος με τον αποχαιρετισμό τους...

Οσο για τις μητέρες της βικτωριανής εποχής, καλύτερα αυτή τη συμβουλή να την έδιναν στα αγόρια τους, μπας και προλάβαιναν τα καυμένα τα κορίτσια να νοιώσουν κάτι απ την "απαγορευμένη" χαρά του έρωτα....

Ανώνυμος είπε...

@dralion

Αυτό που περιγράφεις είναι, περίπου, η μέθοδος στρατολόγησης των Ασσασσίνων (Hashashins) του Χασαν Ι Σάμπα (Hassan I Sabbah ή πιο σωστά Al-Hassan Ibn-al-Sabbah), όπως την περιέγραψε ο Μάρκο Πόλο όταν επέστρεψε από τα ταξίδια του.

Για την ακρίβεια, ο Σάμπα μαστούρωνε με χασίς τον υποψήφιο, τον μετέφερε σε έναν υπέροχο κήπο με φαγητά και γυναίκες και του παρουσιαζόταν ως ο κλειδοκράτορας αυτού του παραδείσου.

Στη συνέχεια, λίγο πριν σταματήσει η επίδραση του χασίς, τον μετέφερε σε ένα μπουντρούμι, όπου του ξαναπαρουσιαζόταν με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σε αυτόν τον παράδεισο αν και εφόσον τον υπακούει πιστά και εκτελεί τα δολοφονικά του καθήκοντα με αυτοθυσία.

Είναι προφανές ότι η αγγλική λέξη assassin (δολοφόνος) προέρχεται από αυτούς τους μεσαιωνικούς τρομοκράτες, αν και δεν είναι σίγουρο ότι η ιστορία του Μάρκο Πόλο είναι απολύτως ακριβής.

Ανώνυμος είπε...

sapere, δεν ήξερα για την Καυλωνία, νομίζω ότι ξέρω που πρέπει να ψάξω τις ρίζες μου.

Σκέψου να γίνει ανεξάρτητο κράτος στην νότια Ιταλία και εμείς ως ...οι πραγματικοί καβλιάρηδες να ξεσπαθώσουμε όπως με την ΠΓΔΜ!!!

doctor

Ανώνυμος είπε...

pan, και μένα μου αρέσει πολύ, ειδικά όμως η μουσική. Σε ταξιδεύει.

***

mtryfo, τα αγόρια τότε ήταν ...ανώτερα των κοριτσιών, ενώ τώρα είμαστε ίσοι!
Στην Ελλάδα είμαστε;

***

s_pablo, πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σήμερα... διδάσκεις!

doctor

Ανώνυμος είπε...

Η προσέγγιση πολύ καλή και πάλι. Ένα θέμα ερωτικό και όχι πορνογραφικό. Πολύ καλό και πάλι!


Τώρα με το σύμφωνο συμβίωσης προσέχουμε διπλά πού βάζουμε την υπογραφή μας...
Άσχετο, αλλά είπα να το πω.

Ανώνυμος είπε...

doctor said:
"Σκέψου να γίνει ανεξάρτητο κράτος στην νότια Ιταλία και εμείς ως ...οι πραγματικοί καβλιάρηδες να ξεσπαθώσουμε όπως με την ΠΓΔΜ!!!"

Πού να τρέχουμε στην Ιταλία...Είναι ιστορικό και καβλιάρικό μας χρέος να καταλάβουμε τη ΠΓΔΜ που είναι γνωστή και ως Παιονία. Στην πραγματικότητα γράφεται "Πεονία" αλλά οι γείτονες το άλλαξαν για να αποφύγουν εδαφικές διεκδικήσεις από τη μεριά μας.

ΥΓ
Η Καυλωνία είναι αποικία της Πεονίας, αλλά δε νομίζω ότι μας συμφέρει να διαταράξουμε τις γεωπολιτικές ισορροπίες της εν λόγω περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

Η αυτοκρατορία των αισθήσεων παιζόταν σε επαρχιακές κινηματογραφικές λέσχες μέχρι και την δεκαετία του ενενήντα. Πολύ προχωρημένο σινεμά για την εποχή του. Την ώρα που του έκοβε το πέος τα μάτια της πρωταγωνίστριας έλαμπαν από ηδονή.
Το αντίστοιχο δικό μας ήταν το βιτριόλι...

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
kitsosmitsos said:
> Ένα θέμα ερωτικό και όχι πορνογραφικό.
-----------------------------------
Να υπενθυμίσω τον κλασικό ορισμό της πορνογραφίας/obscenity:
"Obscenity is whatever gives the judge an erection"

Ανώνυμος είπε...

kitsosmitsos, και όμως, και η πορνογραφία έχει "τη γλύκα" της.
Γράφει ο Θανάσης Τριαρίδης ("Υπέρ πορνογραφίας", Μακεδονία της Κυριακής, 03-10-2004):

"Στον καιρό της εικόνας η λεγόμενη «πορνογραφία» πήρε μια πιο συγκεκριμένη μορφή: η αναπαράσταση της σεξουλικής πράξης έφερε στο προσκήνιο μια τεράστια βιομηχανία με εξίσου τεράστιο κοινό. Στους προαιώνιους επικριτές της «πορνογραφίας», προστέθηκαν και όσοι λέγουν πως η κινηματογραφημένη σεξουαλική πράξη είναι μια εμπορική δικαιοπραξία με σκοπό το κέρδος και όχι την ηδονή ή και όσοι υποστηρίζουν πως η ευρεία χρήση της πιθανότατα να εθίσει τους ανθρώπους σε ψηφιακές ερωτικές εμπειρίες. Φυσικά τούτες οι απόψεις διαφορίζονται από τις κατάρες των λογής «ταλιμπάν»: ωστόσο πιστεύω πως είναι πολύ επικίνδυνο να βάζουμε διαχωριστικές γραμμές στα κίνητρα των ανθρωπίνων πράξεων που γινονται με ελεύθερη βούληση (δηλαδή με δυνατότητα επιλογής). Επίσης πιστεύω πως η εξοικίωση με την σεξουαλική πράξη μας φέρνει κοντύτερα στην πραγματοποίησή της. Και πως είναι καλύτερο να βλέπουν οι άνθρωποι πορνοταινίες και να ερεθίζονται, παρά φοβούνται «λίμνες της φωτιάς» που καίνε του «αμαρτωλούς» στην φριχτή «Κόλαση».

Να το πω καθαρά: είμαι υπερ της πορνογραφίας – εφόσον φυσικά τηρείται το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης συναίνεσης των όσων συμμετέχουν σε αυτή. Και θεωρώ ελπιδοφόρο πως στην νεοθρησκόληπτη Αμερική του Μπους, τριάντα συγγραφείς και καλλιτέχνες (ανάμεσά τους ο Σαλμάν Ρουσντί, ο Γκορ Βιντάλ, ο Λου Ριντ και πολλοί άλλοι) συμμετέχουν με κείμενα τους σε μια έκδοση-μανιφέστο υπερ της πορνογραφίας".

http://www.triaridis.gr/keimena/keimD019.htm

doctor

Υ.Γ. Περιττό να σας πω τι "άκουσε" ο Τριαρίδης μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου από τους χριστιανοταλιμπάν, τους μαιτρ της υποκρισίας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Pensierix είπε...

Πού να τρέχουμε στην Ιταλία...Είναι ιστορικό και καβλιάρικό μας χρέος να καταλάβουμε τη ΠΓΔΜ που είναι γνωστή και ως Παιονία.

--------

Έχω ακούσει ότι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς είναι ο Ψωμιάδης και γι'αυτό κυκλοφορεί έφιππος ντυμένος ζορό και διαλαλεί νυχθημερόν τον αντρισμό του, "ίνα πληρωθεί το ρηθέν"...

***

vasikos metoxos, πρέπει να την δω αυτήν την ταινία. Την έχετε δει όλοι εκτός από μένα νομίζω!

***

sapere, ... άψογος ο ορισμός!!! lol

doctor

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο s_pablo. Πρόκειται πράγματι για την ισμαηλίτικη σέκτα των Ασσασσίνων ή Ασσισσίνων, που ο μύθος τους θέλει να είχαν την έδρα τους στο κάστρο του Αλαμούτ, κάπου στα βουνά νότια της Κασπίας. Στα ελληνικά κυκλοφορεί το πολύ καλό σχετικό βιβλίο του Bernard Lewis, ενώ ο μύθος των Ασσασσίνων αναφέρεται και στο κόμικ του Ούγκο Πραττ "Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης" (σειρά Κόρτο Μαλτέζε).

Ανώνυμος είπε...

Α, ντόκτορ, βλέπω ότι είσαι καίριος και στην φιλοσοφία εκτός από την ιστορία. (Μόνο στην πολιτική σου βάζω ...Β')

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε, ότι η σεξουλαική έλξη και επαφή, ήταν πάντα ο πρώτος στόχος των απανταχού "στυλοβάτων" της ηθικής.

Και δυστυχώς, όπως σωστά αναφέρεις, κατάφεραν κάποιες φορές να βρωμίσουν τον έρωτα, να τον κάνουν απωθητικό.
Ευτυχώς όχι για πάντα.

(Παλιά διάβαζα Νίκο Δήμου, μετά, κάτι δεν μου άρεσε. Βέβαια προσωπική άποψη είναι αυτή)
Καλησπέρα
:-)

Ανώνυμος είπε...

xasodikis, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για τις παραπομπές, πολύ χρήσιμες.

***

στρατολάτης, Β?
Ελπίζω να μην μείνω μεταξεταστέος μόνο!

***

Ο/Η Vassia είπε...
Πάντως έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε, ότι η σεξουλαική έλξη και επαφή, ήταν πάντα ο πρώτος στόχος των απανταχού "στυλοβάτων" της ηθικής.

----------

Ακριβώς, και μάλιστα σήμερα, βλέπουμε το πρώτο βιολί των "στυλοβατών" της Ηθικής, τον μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όντας ο ίδιος εκ του αξιώματός του ανέραστος, άγαμος και έξω από την ηδονή, να ξιφουλκεί στα ΜΜΕ και να απαιτεί να μας επιβάλει με ποιον θα κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας και με ποιον θα συζούμε!

Μιλά δηλαδή ο καθ'ύλην ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ...

doctor

Ανώνυμος είπε...

Oταν μας αποκαλεις επαγγελματιες δολοφονους με ανεβαζεις γιατρε μου!
:))

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
doctor said:
> ... όντας ο ίδιος εκ του αξιώματός του ανέραστος, άγαμος και έξω από την ηδονή ...
-----------------------------------

Maladjusted elderly virgins ήταν ο priceless όρος που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Christopher Hitchens σε παρεμφερές context.

Ανώνυμος είπε...

Στην αυτοκρατορια του παθους, υπαρχει η σκηνή που αφου πεθαίνει ο εραστής, από πνιγμό, η γυναίκα, του κόβει το πέος, γιατί το θεωρεί δικό της.
Δε νομίζω πως υπάρχει σκηνή πεοφαγίας, ούτε σαυτήν την ταινία, ούτε στην αυτοκρατορία των αισθήσεων.
δ

Ανώνυμος είπε...

Και μια και αναφέρθηκε η...πεοτομή ως πρακτική, κλασική είναι βέβαια αυτή η περίπτωση, όπου ο ακρωτηριασθείς σύζυγος μετά την "αποκατάσταση" διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα και...πορνοστάρ :))


Α προπό, Ντόκτορ, τη ροζ ταπετσαρία την έβαλες επ' αφορμή του ποστ, ή μπήκε για να μείνει; :)

Ανώνυμος είπε...

guerrero, με την καλή την έννοια κομάντο μου. Μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος!

***

sapere, πολύ περιεκτικός και γλαφυρός ορισμός.
Είναι σαν να έρχεται ένας vegetarian και απαιτεί να μην ψήνεις την μπιζόλα στα κάρβουνα αλλά στο ταψί...
Σαν να σου λέει ο μη καπνίζων τι μάρκα τσιγάρα θα καπνίσεις...
Έτσι και οι δεσποτάδες μιλάνε για σεξ και για συμβιώσεις ζευγαριών, ετεροφύλων και ομοφύλων.

***

demetrat, τι να σας πω, δεν έχω δει τις ταινίες και ο Ραφαηλίδης είναι μακαρίτης για να μας διαφωτίσει.

***

xasodikis, καλά με το Kitchen knife του το έκοψε;
Χάθηκε να έπαιρνε ένα μεσαιωνικό σπαθί ή κάτι πιο επίσημο;

Το ροζάκι είναι για το ποστ, ελπίζω να μην μου γίνει συνήθεια!

doctor



***

Ανώνυμος είπε...

Διαφορετική ματιά για κάτι που θα μπορούσε να είναι από καλλιτεχνικό μέχρι πορνογραφικό.

Ανώνυμος είπε...

Θάνατοι, φόνοι, οργασμοί, κανιβαλισμοί, πεολειχίες με ανησυχείς λίγο. Πραγματικά υπέροχο το ποστ και τρομερή η ιδέα που είχες!

Ανώνυμος είπε...

Για μένα το φρίκουλο είναι να σου μείνει ο άλλος στο κρεβάτι - να τα κακαρώσει, πώς το λένε... Μπορεί εκείνος να πάει ευτυχισμένος, άντε να ηρεμήσεις εσύ μετά!!!

Ενώ αντίθετα, το να τον κάνεις να χάνει το φως του, να "γκρεμίζεται", να παθαίνει ένα ισχαιμικούλι, θεάρεστον! Διότι μπορεί μέχρι να ρίξει και καμμιά προσευχή από (σχεδόν) θρησκευτική έκσταση!)

:)))))

Υγ- στην περίπτωση του Μπόμπιτ, μία ερώτηση ήθελα να κάνω πάντα: πώς το έκοψε η αθεόφοβη και ο άλλος δεν έρχισε να ουρλιάζει από το πρώτο δευτερόλεπτο που άρχισε να τον σκίζει η λάμα, να την αρχίσει στις γρήγορες??!

Ασε που επίσης δεν κατάλαβα πώς και δεν την έβαλαν μεσα για προσβολή της δημοσίας αιδούς, που έτρεχε με το πουλί (του) στο χέρι κυριολεκτικά στους αγρούς μέχρι να το ξεφορτωθεί, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα (έκθεση γεννητικών οργάνων σε δημόσια θέα κτλ).
:)))))

Ανώνυμος είπε...

Ωπ σε πιάσαμε γιατρέ. Καταρχήν τι υπέρτατο post είναι αυτό; Ασε που αναφέρεις την αγαπημένη ερωτική ταινία (έστω. πορνογραφική ) την "Αυτοκρατορία των Αισθήσεων". Η οποία όπως σωστά έγραψαν και προηγούμενοι δεν μιλά για πεοφαγία , εκτός αν το πάρουμε εντελώς μεταφορικά. Πέρα του hardcore είναι φοβερή η λαγνεία του έρωτα που παρουσιάζεται και το πάθος (αλλά πάθος και να ναι soft γίνεται; ). Οπότε να την δεις δόκτωρα.

----------------------------------

Τώρα να πω την αλήθεια ειδικά για Ελλάδα νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία νεοσυντηρητική κοινωνία με μπόλικες δήθεν ηθικές.

Σε αυτό ίσως να ευθύνεται ότι πολλοί συγχρονοι νέοι και νέες έχουν μπερδέψεις τα "όνειρα" της γιαγιάς και της μάνας τους. Σε συνδυασμό ότι και τα δύο πια δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα δημιουργεί ακόμη πιο σχιζοφρενικές καταστάσεις.(όνειρα = βασικές αρχές που περνά μια γενιά στην άλλη, χρησιμοποιείται μεταφορικά φυσικά)

----------------------------------

σχετικά με τις εκφράσεις τώρα να προσθέσω κι εγώ μερικές:
"τι σου κάνω μάνα μου" (αν αυτό δεν εμπεριέχει οιδιπόδειο...) (απάντηση που δεν θέλει ο επιβήτωρ : άμα δεν ξέρεις εσύ τι με ρωτάς; )

"μαναράκι μου" όπου μανάρι είναι η νεαρή κατσικούλα άρα έχουμε απευθείας αναφορά σε κτηνοβασία ή ίσως πιο δίκαια αποτελεί στοιχείο κτηνοτροφικής κοινωνίας όπου τέτοιες παρομοιώσεις χρησιμοποιούντουσαν.

--------------------------

βασικά εμένα μου χε κάνει εντύπωση αρχικά (στα πρώτα μας βήματα) ότι ο παθιασμένος έρωτας πιο πολύ στον βιασμό φέρνει (από θέμα έντασης) παρά στα γλυκανάλατα του hollywood

---------------------------
αφροδίτη εγώ πάντως για τα γεράματα ένα τέτοιο τέλος θέλω. θα βρω καμία 30 (που είναι και πεπειραμένες και νέες ταυτόχρονα) θα της πω ξαπέστειλέ με τέκνο μου κι αυτό είναι.

ε στα 126 που θα είμαι τι πιο γλυκό τέλος να θέλω;

Ανώνυμος είπε...

kitsos, θα σε μαλώσω!

***

Αφροδίτη, μάλλον ο υποστάς την αποκοπή του πέους του πρέπει να ήταν μαστουρωμένος, δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός κι αν το μέγεθος ήταν τέτοιο που δεν δικαιολογούσε πόνους ή συμπτώματα απωλείας...

Α, πα πα πρωί πρωί και δεν έχω πιει καφέ ακόμη...

***

cort, τα παραδείγματα με το Οιδιπόδειο και την κτηνοβασία ήταν πολύ επιτυχημένα.

Όσο για τα 126, αν το κάνεις, θα καταστρέψεις το ασφαλιστικό σύστημα με τις συντάξεις που θα έχεις πάρει έως τότε!
Και θα θέλεις και 30άρα ρε χούφταλο;
Χάθηκε να βρεις μια συνομήλική σου που θα είναι σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι; (μπλιαχ, κάλλιο πέντε και στο χέρι...!, ή "πιο καλή (η) μοναξιά".

doctor

Υ.Γ. Καλό μήνα, είναι πρωταπριλιά, προσέξτε μην σας ψαρώσουν!

Ανώνυμος είπε...

humma, να το κοιτάξω λες σε κάποιον ειδικό;
Για πες μου το τηλέφωνο του Ασκητή, ή να πάρω στην εκπομπή του τρελογιατρού που δείχνει ο Λαζόπουλος;

doc

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε τι γιατρός είσαι; Ο ασκητής είναι βουλευτής τώρα δε προλαβαίνει. Έχει πολλούς ανοργασμικούς να εξετάζει τώρα εκεί μέσα. Την αυτοκρατορία των αισθήσεων ακόμα την ψάχνω, αλλά φοβάμαι ότι θα μου πέσει βαριά, όπως το salo 120 μέρες στα Σόδομα.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
aphrodite said:
> Διότι μπορεί μέχρι να ρίξει και καμμιά προσευχή από (σχεδόν) θρησκευτική έκσταση!
-----------------------------------
"The only thing wrong with being an atheist is that there's nobody to talk to during an orgasm."
(author unknown)

-----------------------------------
cortlinux said:
> "μαναράκι μου" όπου μανάρι είναι η νεαρή κατσικούλα άρα έχουμε απευθείας αναφορά σε κτηνοβασία …
-----------------------------------
Η αντίστοιχη έκφραση σε μια άλλη, γειτονική μας, επίσης κτηνοτροφική κοινωνία είναι yavrum, όπου yavru = ζώο νεαρής ηλικίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα Doctor και όλοι.
Ο καθ' ύλην αναρμόδιος είπε και το ωρααίο για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό:
"πάρτε τα τώρα"

Σύμφωνα πάντα με την χριστιανική αγάπη, βεβαίως!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Βασικά νομίζω ότι τα 30 στην γυναίκα είναι η ιδανική ηλικία. Έμπειρη, νέα ,κατασταλαγμένη.

οι όποιες αντιρρήσεις είναι δεκτές

-----------------------------------
@Η Humma Kavula

για το γιαβρούμ δεν το ξερα. πολύ ωραία πληροφορία.

καμία σχέση οι δύο ταινίες που αναφέρεις. Το σαλό είναι καθαρά κοινωνικοπολιτική. Η αυτοκρατορία είναι ερωτική στα όρια της πορνογραφίας, ταινία

Ανώνυμος είπε...

humma, όντως, ο Ασκητής θα έχει πολλή δουλειά στην βουλή με όλα τα γερόντια εκεί μέσα...

***

Mtryfo, επίσης. Προσοχή στους ψεύτες!

***

sapere, εμείς στα ποντιακά λέμε "γιαβρόπο μ'", "πουλόπο μ'" (πουλάκι μου), "αρνόπο μ'" (αρνάκι μου)...

***

vassia, Άνθιμος, ο καθ'ύλην αναρμόδιος! Λέω να το καθιερώσω.
Τόσοι διεθνολόγοι, τόσοι καθηγητές πανεπιστημίου, και εμείς ακούμε ρηχές αναλύσεις από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών, από παπάδες, από νομάρχες, από δημοσιογράφους-κομματάρχες και από πρώην τηλεπωλητές σαβουροβιβλίων και νυν βουλευτές...

Λαμπρή εξαίρεση η ΕΤ-3 που καλεί πολύ σοβαρούς καθηγητές πανεπιστημίου και διεθνολόγους.

***

Cort, καλά στην Καβάλα που πας συχνά δεν έχεις ακούσει ποτέ το "γιαβρί"???

doctor

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω ένα πολύ εύστοχο σχόλιο του Γεράσιμου στο προαναφερθέν ποστ του Χασοδίκη:

Ο/Η gerasimos είπε...

"Αναρωτιέμαι, το χω' ξαναπεί, σε δέκα εκατομμύρια Έλληνες, δεν υπάρχουν ένας διεθνολόγος, ένας βαλκανολόγος ή κάποιος διπλωμάτης που να μπορούν να κουβεντιάσουν νηφάλια, χωρίς αλαλαγμούς και πομφόλυγες, ζητήματα - και ζητούμενα - της εξωτερικής μας πολιτικής; Και γιατί αντ' αυτών προτιμώνται ένας φανατικός παπάς, ένας αμόρφωτος λαϊκιστής νομάρχης, ένας γραφικός εκδότης που καμώνεται τον 'διανοούμενο' κι ένας εξίσου γραφικός πολιτικός από το... παρελθόν;"

1 Απρίλιος 2008 12:18 μμ

doctor

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
doctor said:
> sapere, εμείς στα ποντιακά λέμε "γιαβρόπο μ'", "πουλόπο μ'" (πουλάκι μου), "αρνόπο μ'" (αρνάκι μου)...
-----------------------------------
Κι εμείς!
(Το σαπερόπον είναι thoroughbred, όχι mongrel σαν κάτι άλλους ;-)))

Ανώνυμος είπε...

Δόκτωρ μου καλέ μου φίλε,
πέρασα να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, να δω ενδεχομένως και κανένα πρωταπριλιάτικο αστείο...και τι αντίκρισαν τα ματάκια μου. Θάνατο και έρωτα!!! Χα χα χα!! Ενδιαφέρουσα η άποψη σου.

Ανώνυμος είπε...

δεν ήξερα την ρίζα του γιατρέ. φυσικά ως έκφραση το ήξερα

Ανώνυμος είπε...

Τι απέραντη διαφορά η τέχνη της αρχαίας ελλάδας με τη Βικτωριανή εποχή! Απο την απόλυτη αγάπη και σεβασμό του ανθρώπινου σώματος στην άβυσσο της ενοχικής ηθικής και του μίσους. Η καταπιεσμένη ανθρώπινη σεξουαλικότητα οδηγεί στο μίσος. Πως να μήν είναι μισάνθρωπος ο Ανθιμος όταν βλέπει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις ως "πορνεία"?

Στην απο δώ θρησκόληπτη Αμερική, άκουσα πρόσφατα έναν φανατικό ευαγγελιστή να λέει πως η εκκλησία του έχει φτιάξει κάτι σεμινάρια, με τα οποία οι ομοφυλόφιλοι γίνονται κανονικοί! Είναι για γέλια. Αμα είναι έτσι, τον ρώτησε κάποιος, τότε πρέπει να γίνεται και το αντίθετο - οι ετερόφιλοι να γίνονται ομοφιλόφιλοι. Ο παπάς δεν κόλωσε. Αυτό δεν γίνεται, είπε με σοφία, δεν τον θέλει ο Θεός!

Θεωρώ επίσης εντελώς διαφορετική, και ομαλότερη την αντίληψη των Γιαπωνέζων για τη σεξουαλικότητα. Στις πορνογειτονιές του Τόκυο, οι οικογένειες κάνουν βόλτα με τα παιδιά τους. Τα πάντα είναι καθαρα και έντιμα. Δεν υπάρχει ίχνος ενοχής για το θέμα της πορνείας.

"Tην αυτοκρατορία των αισθήσεων" ούτε εγώ την έχω δεί. Καιρός για ψάξιμο.

Ανώνυμος είπε...

meropi, καλό μήνα!

***

cort, είπα κι εγώ...!

***

sapere, πολύ καλό το κείμενο του ΝΔ. Ειδικά αυτό το σημείο:

"Και να μας τώρα πάλι: με αφορμή το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» βγήκε στο αέρα και το θέμα του πολιτικού γάμου. Και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, εκφράζοντας την άποψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (καημένε Ιερώνυμε, τι σου έμελε να πάθεις!) αποκάλεσε όλους εμάς που κάναμε πολιτικό γάμο: «πόρνους». Έχω ζητήσει από τον δικηγόρο μου γνωμάτευση για το αν πρόκειται περί συκοφαντικής δυσφήμισης – θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω Άνθιμο και ΔΙΣ στο δικαστήριο. «Πόρνοι», επειδή εφαρμόσαμε ένα νόμο του κράτους;"

***

locus, τι είδους σεμινάριο είναι αυτό των ευαγγελιστών; Θα ήθελα να είχα την θεματολογία του!
Άκου δεν θέλει... ο Θεός...
Εδώ έστειλε τον γιο του και του είπε να μην παντρευτεί. Κοτζάμ Θεός να έχει πεθερά;;;

doctor

Ανώνυμος είπε...

-----------------------------------
doctor said:
> Άκου δεν θέλει... ο Θεός...
Εδώ έστειλε τον γιο του και του είπε να μην παντρευτεί ...
-----------------------------------

Αχ, η σοφιστικέ θεολογία των δούλων του ιπτάμενου ζόμπι... /sigh/
Πάντως, για να πούμε και του πιστού το δίκιο, ένα από τα ιερά δόγματα των χριστιανών με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αναφέρομαι στο ομοούσιο της αγίας τριάδας: και οι τρεις συνιστώσες της αποτελούνται από αέρα κοπανιστό.

Ανώνυμος είπε...

O Humma λέγει :

2cortlinux : "καμία σχέση οι δύο ταινίες που αναφέρεις. Το σαλό είναι καθαρά κοινωνικοπολιτική. Η αυτοκρατορία είναι ερωτική στα όρια της πορνογραφίας, ταινία"

Το ξέρω βρε, αλλά φοβάμαι αρκετά το πόσο αληθοφανή δείχνει τα πράγματα και σε τι επίπεδα φτάνει η διαστροφή. Εξάλλου το πορνογραφικό στυλ μ' αρέσει με καλλονές όχι με Ιάπωνες. ;-)

Ανώνυμος είπε...

sapere, το ομοούσιο της Τριάδας αποτελεί καταρχήν ανθρώπινη επινόηση (τίνι τρόπω άραγε ένας άνθρωπος όχι απλώς μετέχει της θείας ουσίας αλλά και αποτυπώνει εγγράφως το περιεχόμενό της!) και στηρίζεται στους αριστοτελικούς όρους "ουσία" και "υπόσταση", δεν αποτελεί δηλαδή καινοτομία των χριστιανών. Αν ανατρέξουμε στην αιγυπτιακή θεολογία θα εκπλαγούμε από τις ομοιότητες.

***

humma, αν σου άρεσε με... Ιάπωνες, θα έλεγα στον zaphod να διοργανώσει ...blogoμαραθώνιο για να σε στείλουμε στην Ιαπωνία προς ικανοποίησιν του βίτσιου σου!!!

doc

Ανώνυμος είπε...

Η πορνεία και η πορνογραφία βλέπω δίνει και παίρνει στα blogs. Καλά αυτός ο Άνθιμος για καλό το είπε ;)

Doctor πολύ καλή προσέγγιση του θέματος. Θα ψάξω να βρω κάτι σημειώσεις που έχω για το Φρόιντ και το ένστικτο του θανάτου -νομίζω είναι σχετικό- και θα επανέλθω με εκτενές σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

@humma

Δεν κατάλαβα, οι Γιαπωνέζες δεν μπορούν να είναι καλλονές?

Η πρωταγωνίστρια της Αυτοκρατορίας των αισθήσεων είναι σκέτη γλύκα.

Όσο για το Σαλό, καλή η σκέψη του Παζολίνι, στα όρια του αντιαισθητικού όμως και μόνο ως κακή ανάγνωση του Μαρκήσιου μπορείς να το δεις.

--------------------------------

Αφού το κάναμε σινεφίλ το θέμα, μια πρόταση κοινωνικο-πολιτικό-σεξοδιαστροφικής ταινίας:

Ο Θυρωρός της Νύχτας της Λιλιάνα Καβάνι με την Σαρλότ Ράμπλινγκ (η οποία δεν έιναι και Γιαπωνέζα) και τον αξεπέραστο Ντερκ Μπόγκαρντ στους ρόλους της βασανισθείσας και του Ναζί βασανιστή της αντίστοιχα, οι οποίοι μια δεκαετία μετά ξανασυναντιούνται και συνεχίζουν από εκεί που τους διέκοψαν οι σύμμαχοι.

Ανώνυμος είπε...

όχι απλώς σκέτη γλύκα s_pablo, θα πρόσθετα "υγρή γλύκα" γιατί και γλυκειά είναι και παθιασμένη είναι.

Ανώνυμος είπε...

----------------------------------
cortlinux said:
> ... "υγρή γλύκα" γιατί και γλυκειά είναι και παθιασμένη είναι.
----------------------------------

cortlinux, υποθέτω ότι θα πρέπει να σου άρεσε κι εσένα η σκηνή με το αυγό ;-)

Ανώνυμος είπε...

@s_pablo

:-D χμμμ (σφυρίζω κλέφτικα)

Ανώνυμος είπε...

Άγγελε καλησπέρα.
Όχι, δεν ήταν ο Άνθιμος η αφορμή. Αν ήταν, θα έκανα ένα ποστ σχετικά με το μίσος της εκκλησίας για την ερωτική πράξη και γενικά για τις σαρκικές απολαύσεις.

Αναμένω τις σημειώσεις για τον Freud!

***

s_pablo, sapere aude, cortlinux, πρέπει οπωσδήποτε να δω την ταινία για να σας "πιάσω"!

doc

Y.Γ. Εν μέσω της επικείμενης επωνυμίας των γειτόνων μας, πέρασε το ασφαλιστικό νύχτα.
Τα ΜΜΕ παίζουν Μακεδονία όλη μέρα.
Άψογο timing οι κυβερνώντες, με Ψωμιάδη αντιπερισπασμό και οι περισσότεροι έλληνες τσίμπησαν το δόλωμα...

Ανώνυμος είπε...

Ο έρωτας, ως η απόλυτη έκφραση της χαράς της ζωής, μισήθηκε από όλες σχεδόν τις θρησκείες και όλες ανεξαιρέτως τις εξουσίες! Ως ηδονή απελευθερωτική χαλαρώνει τον άνθρωπο, τον κάνει πιο ανεκτικό στους άλλους και πολύ πιο δημιουργικό. Όλα αυτά αντιστρατεύονται τον κύριο στόχο της εξουσίας: να κυριαρχήσει σε μίζερα και φοβισμένα ανθρωπάκια!
Συνεπώς, η λύση είναι να τον αποκαλούν βρόμικο και αμαρτωλό και να πείθουν τις γυναίκες πως είναι καθαγιασμένος μόνο μέσα στο γάμο. Τους άντρες δεν χρειάζεται να τους πείσουν για τίποτε: με όλη αυτή την προπαγάνδα, το μυαλό τους είναι κουρκούτι!
Σήμερα, αντί για έρωτα υπάρχει ερωτισμός. Και το χειρότερο είναι ότι το AIDS εμφανίστηκε ακριβώς την εποχή που φαινόταν πως ο έρωτας αποενοχοποιούνταν, για να μας βυθίσει πάλι στην υποκρισία και την ψευτιά! Τυχαία; Δεν ξέρω...